tiistai 21. joulukuuta 2010

Kameran hihna, pussukoita ja älppärikulho

Heräsin keskellä yötä enkä meinannut saada enää unen päästä kiinni. Tein kupillisen teetä ja sain hyvän idean, jonka toteuttamiseen en malttanut odottaa aamua. Rupesin siis aamuyöllä suunittelemaan kameraani tuunattua hihnaa. Alunperin kamerassani on musta "Nikon"-hihna, ompelin mustasta leveästä ja pinkistä kapeasta nailon-nauhasta uuden hihnan. Väriä tuomassa toisella puolella kangas. Mustat muoviosat ovat vanhasta kamerahihnasta lainattu. Tykkään!
(kameran kuvaaminen itse kameralla on hieman hankalaa! Huomaa tuoli-roskis-peili-kyhelmä :D)
Päivällä ompelin pari pientä pussukkaa. Sisällä turkoosi puuvillavuori.


Ja äidin lahjan paketoimiseen hieman ekologisempi vaihtoehto lahjapaperille. Kangas on vanhasta retro-pussilakanasta ja pussukkaahan voi uudelleen-käyttää ties kuinka monta kertaa!


Sitten vielä poikaystäväni isälle suunittelemani joululahja, LP-kulho. Tein näitä puolisen vuotta sitten siskoni uunissa ja kaikki sujui mainiosti. Tällä kertaa tulikin hieman haasteellisempi projekti: LP-levy ei mahtunut pieneen uuniini!! Istuttuani vartin avoimen uuniluukun ääressä ja poltettuani miljoona kertaa sormeeni sain aikaiseksi epäsymmetrisen ja erittäin epäesteettisen kulhon.. Saa kelvata! :D

3 kommenttia:

  1. Mahtava idea toi kulho! Älyhieno!
    Miten se on tehty ? Mihin tarkoitukseen ? :)

    VastaaPoista
  2. Heljä: Ohjeen löytää netistä, tosi helppo tehdä (varsinkin jos on tarpeeksi iso uuni! :D) esim. http://yummybammy.blogspot.com/2008/07/vapaapiv.html

    itse kylläkin laitan jonkun uuninkestävän astian väärinpäin ja laitan levyn siihen päälle. Laitan uuniin ja odotan, että levy pehmenee. Sitten uhmaan kuumuutta ja patakintaat kädessä painelen pehmennyttä levyä kulhon laitoja vasten ja muotoilen noita "poimuja". Tämän kulhon kohdalla se oli kyllä varsin hankalaa juuri tuon uunin pieneyden vuoksi..

    Käyttötarkoituksia on yhtä monta kuin kulhojakin! Itselläni tälläinen on eteisen lipastolla, heitän sinne aina kotiavaimeni kotiin tullessa ja sieltä löydän myös pyörän avaimet =)

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva tuo kameran hihna. Hauska idea :)

    Hyvää joulua! :)

    VastaaPoista