sunnuntai 16. tammikuuta 2011

The Big Question ja koiran mantteli

Mieltäni askarruttanut Suuri Kysymys: miten ihmeessä te ihmiset oikein ompelette kaularesorit lasten paitoihin niin nätisti?! Pitääkö venyttää ja kuinka paljon/missä kohtaa? Millaista kunnollinen resori edes on?
Olen totaalisesti kujalla...
Kokeillut olen, yhteen lastenpaitaan tuli niin pieni kaula-aukko ettei lapsen pää siitä läpi olisi mennytkään. Toiseen tuli tosi tönkkö ja valtava aukko. Kolmas ei venyny yhtään ja törötti...
Jos kukaan vain viitsisi minulle selittää, olisin ikionnellinen! Varsinkin se, että missä kohtaa pitää venyttää resoria ja missä ei. (minulla on käytössäni ompelukone ja saumuri)
Kiitos!

Ompelin päivällä yhden tilausmanttelin. Aika iso, selän pituus 37,5cm. Topattu levyvanulla ja vuori fleecee. Kiinnitys pienellä pistolukolla ja kauluksena kaksinkerroin taitettu trikoo. Vatsakappale mustaa sadekangasta.
Kerrankin kaikki meni täysin putkeen manttelia ommelessani, eikä alalankakaan uskaltanut loppua kesken minkään sauman! Harvinaista...


Nyt siirryn lukemaan huomiseen (!) ranskan kokeeseen. Onhan se parempia lukea myöhään kuin ei milloinkaan, eiks ni?

3 kommenttia:

  1. Riippuu vähä siitä että teetkö sen niin kuin hihasuuresorit (helpompi) vai sillain että käännät ja kanttaat sit kaksoisneulalla.
    Resoreissa on hurjasti eroja.
    Yleismitta on että kaula-aukon ympärysmitta kerrotaan 0,7 ja sen mittanen resori. Etuosassa venytetään hiuka enemmän kuin takaosassa.
    Parhaiten oppii vain tekemällä :)
    hyvän resorin voit testata venyttämällä reosrikangasta. hyvä resori palautuu venytyksen jälkeen samaan mittaan, eikä jää lörpöttään.

    VastaaPoista
  2. Tämä "aika iso" lienee meidän Finnyn mantteli :D On ollut kovassa käytössä ja on ehkä parhaimpia mittatilausvaatteita mitä olen koiralleni ostanut (ja niitä on jos jokunen!) Olen kovasti mainostanut koirapuistossa jos joku on erehtynyt kehaisemaan manttelia hienoksi :D

    VastaaPoista
  3. hih, kiva kuulla, että on ollut sopiva!! Ja kiitos mainostamisesta :)

    VastaaPoista