tiistai 15. helmikuuta 2011

t-paitojen tuunailua

Siivoilin eilen vaatekaappiani ja törmäsin moneen t-paitaan, joita haluaisin käyttää, mutta jostain syystä ne eivät ikinä päälle asti pääse. Kaikissa oli ongelmana lyhyys ja osassa myös lörppö/liian iso kaula-aukko. Mielessäni kävi josko uskaltaisin tuunata niistä kesäksi sopivia. Sattumalta törmäsinkin tähän blogikirjoitukseen ja innostus otti siivet selkäänsä.

Ensin käsittelyyn pääsi vanha, rippilahjaksi saamani musta trikoopaita. Muuten ihana, mutta nykyisin liian lyhyt minun makuuni. Lisäsin siihen resorikaitaleen (jonka leikkasin kaapista löytyneestä topista, jota en ole koskaan pitänyt) ja koristeeksi valkoista pitsiä ympäri paidan.


Seuraavaksi työn alle otin kirpparilta ostetun perus t-paidan. (ei ole noin haalistunut ja ruman värinen kuin mitä kuva antaa ymmärtää)

Yhdistin sen toiseen kirppariostokseen, toppiin, joka maksoi 0,5€. Topista ompelin siis alareunaan pidennyskaitaleen Lisäsin vielä kaula-aukolle mustaa pitsiä. (molemmat ovat sattumalta H&M:n tuotantoa ja ovat mielestäni täysin samaa kangastakin! Värisävy täsmää vaikka kuvassa näyttääkin kamalalta..)



Kaapistani löytyi myös siskoltani saama harmaa t-paita. Kuva on mielestäni kiva mutta paita on jäänyt käyttämättä pituutensa takia.
Ostin viime viikolla kirpparilta palan harmaata trikoota ja siitä ompelin pidennyspalasen tähän paitaan. Nyt pituus on juuri sopiva ja paita pääsikin heti kouluun päälleni.


Viimeiseksi vielä joskus arvonnasta voittamani DesCartes-paita. Ennen kuvaamista ehdin jo kaventaa sitä hieman ja suttaamaan kauluksen meikkivoiteeseen, hups!Tässä vain pituus ja leveys piti korjata. Kavennukseen meni minuutti ja kaapista löytynyt vanha (pieneksi jäänyt) toppi pääsi jatkopalaksi tähän paitaan.
Neljä "uutta" paitaa, 0€. TYKKÄÄN!

(kuvat ovat kamalia, sitä se talvi on, pimeässä kuvaamista. Pahoittelen kovasti!)

6 kommenttia:

  1. Tosi kivoja tuunauksia. Pitääkin laittaa tämä vinkki "korvan taakse", kun mullakin on aina ongelmana liian lyhyet helmat.

    VastaaPoista
  2. Hienoja!
    Samankaltaisia tuunauksia omistakin paidoista ollut tarkoitus tehdä, heh, tuol ne viel pinos odottaa :D (odottanut jo useamman kk, jos sitä täst sai sen inspiksen tarttua toimeen)

    VastaaPoista
  3. Tosi nätti tuo mihin laitoit pitsiä! Muutenkin hyvä idea, sillä itselläni löytyy myös noita kinttanoita kaapista.

    VastaaPoista
  4. AIVAN MIELETÖN BLOGI!!!!!<3<3<3
    lisään kyllä ehdottomasti kirjanmerkkeihin tämän sivun! ;)

    Todella mahtava idea tuo jatkopalan ompeleminen paitaan! Itse inhoan yli kaiken kaikkia paitoja, koska ne ovat aina niin lyhyitä. Nyt kone esiin ja surruttamaan muutama jatke ;) Kiitos ideasta! ^_^ <3

    VastaaPoista