tiistai 17. marraskuuta 2009

Pilaantuneita traktoreja!

Äh! Epäonnistumista toisen perään.. Taas meni yksi käsityö pieleen ja tällä kertaa vuorossa oli pieni paita. Kaavoina käytin joskus Suuressa Käsityölehdessä ollutta kaavaa ja kaikki näytti lupaavalta. 92cm paitaan leikkasin kaavat ja aloin ompelemaan. Saatuani kaula-aukon valmiiksi tajua, että siitä ei kyllä 52cm pää läpi mene, ehkä juuri ja juuri 42cm!..
Resoria venytin sitä laittaessa ja kaksoisneulalla ompelin, miksi meni pilalle!?
Ompelin lopun paidan hieman pienemmäksi ja jätin reunat huolittelematta, en vaan jaksanut ruveta viimeistelemään paitaa, joka päätyy roskikseen.
Ei minua se tunti, jonka käytin ompeluun harmita vaan kangas! Triteksin aivan ihanaa traktorikangasta palanen täysin turhaan..!

THE BIG KYSYMYS: mistä löydän raglanhihaisen 92-98cm paidan kaavan?
TOINEN: kuinka saan pääntieresorin niin, että se venyy eikä "lörpötä"?

Kiitos jos joku viitsi valaista minua :)

10 kommenttia:

  1. miten sie laitat siis tuon resorin?

    ensin oikeat vastakkain ja saumurilla... jne? :)

    VastaaPoista
  2. Hei mut ainahan ton kankaan voi uusiokäyttää? siis teet siitä vaikka pipon?

    VastaaPoista
  3. Hanna: ensin saumuroin resorikaitaleen sitä venyttäen kankaan väärälle puolelle reunoista yhteen. Sitten käännän resorikaitaleen toisen reunan oikealle puolelle ja taitan sen piiloon. Siitä päältä surautan kaksoisneulalla. Olipas vaikea selittää! :D
    Yleensä se on toiminut mutta nyt pari kertaa on tullut ihan kamalaa jälkeä!
    Pikkukiiski: hyvä idea, mutta taitaa olla liian pieni pala.. Mietin josko lahjoittaisin jollekkin vaikka yöpäidaksi, kun kyllähän tuo ihan käytettävä on, koossa 70cm! Reunatkaan eivät purkaudu, kun tuo on trikoota..

    VastaaPoista
  4. hmm tuo on ihan pätevä konsti! missähän vika?

    oliko resori väärään suuntaan joustavaa? :D
    itse joskus niin moganneena...

    VastaaPoista
  5. Hmm.. Kyllä minä siihen malliin sitä venytin ommellessa, ettei varmasti olisi niin paljoa antanut periksi jos väärin päin olisi ollut.. Tuo pääntie on aika kova ja lörppö/muodoton sekä joustamaton.. Ihan outoa... Ehkä trikoo on liian ohutta ja resori liian paksua?

    VastaaPoista
  6. Entä jos leikkaisit resorin pois ja laittaisit ihan tavallisesti siihen resorin tai sitten tekisit kaitalehuolittelun uudestaan? Minä käytän kaitalehuolittelussa ohjesääntönä kaula-aukon ympärysmitta x 0,7 cm= resorikaitaleen pituus, toki vielä aina tarkastelen resorin/paidan kankaan venyvyyttä ennen ompelua. Tuolla säännöllä oon saanut kaula-aukot hyvin onnistumaan.

    VastaaPoista
  7. Hanna! Kiitos ideasta, niin minä teen! Sehän suurentaa aukkoa, kun leikkaan vanhan pois ja laitan uuden tilalle. Seuraava ongelma onkin, että ovatko hihat liian kapeat, että mahtuvatko serkkupojan kädet niistä läpi niin, ettei kiristä.. Oli kyllä niin huonot kaavat!
    Osaako joku vnkata mistä löytäisin raglanhihaiseen paitaan 92-98cm kokoisia kaavoja? Nyt alkavat nuo normit paidat tulemaan korvista ulos! :D

    VastaaPoista
  8. Uusikäyttöön hieno kangas nyt vaan! Kyllä sä sille nyt jtn keksit, et ainakaan roskiin heitä :D Mä en sitä piruvie turhaan kantanu siellä Treella! :DD

    VastaaPoista
  9. Uusimmassa Ottobressa on raglanhihaisen trikoopaidan kaava koossa 92-128cm. Se on pyjamanpaita, mutta toimii yhtälailla tavallisena trikoopaitanakin:)

    VastaaPoista
  10. Iinulla on myynnissä Farbenmixin kaavoja ja siellä on Zoe-kaava, missä on kaksi erilaista raglan-paidan kaavaa. Vaikuttaa tosi hyvälle, kun vaan ehtisin kokeilla.

    VastaaPoista