maanantai 12. marraskuuta 2012

Viikonlopun lemmikkimessut

Viikonloppu hujahti reissussa. Lähdettiin perjantaina töiden jälkeen kolmestaan, minä, Sofia ja Ratita, kohti Espoota. Sain kätevästi lätkäistyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: lauantaina lemmikkimessuille, sunnuntaina isänpäivä (isäInpäivä). En ole ennen ajanut itse yli 200km putkeen, joten hieman jännitti lähteä kokeilemaan, kun kerkesi tulla pimeäkin jo melkein heti, kun päästiin lähtemään. Autoilu meni kuitenkin, epäilyistä huolimatta, ihan putkeen. Niinkuin koko viikonloppu.

Lauantaina kävin Pasilassa messukeskuksessa pyörimässä lemmikki-, kädentaito-, maatalous- ja outletmessuilla. Yksinään sain aikaa kulumaan kolme tuntia, kunnes oli pakko lähteä, kun mesta oli niin piukassa väkeä, ettei mihinkään suuntaan päässyt enää kulkemaan. Onnistuin silti haalimaan kiitettävän määrän tavaraa mukaani. Ilmaiseksi en saanut kuin 8 uusinta Olivia-lehteä (joita sitten raahasin yli kaksi tuntia mukanani ihmistungoksessa..). Lemmikkimessupuolelta ostin Ratitalle neuleen. Tämä oli myynnissä Dog Force One:n kojulla ja sieltä sai vaikka mitä hyväkuntoisia käytettyjä koirien pukuja vitosella! Harmi ettei oikean kokoisia löytynyt kuin tämä..


Samalta kojulta ostin 3 metrisen flexin. Tuo kuosi on varsinkin melko osuva! Tästäkin maksoin vain 5€ ja kaikki meni hyväntekeväisyyteen!


Teetin molemmille koirille puhelinnumero-/nimilaatat. Nämä maksoivat kaiverruksineen vain 6€/kpl. Muutaman kerran joutui kaiverruskonetta käyttänyt mies tarkistamaan, mitä paperilla oikein luki "siis lukeeko tässä Ra-ti-ta?". Heh, koirallani ei ole yhtään omituinen nimi tai mitään..


Maatalouspuolelta ostin luomupuuroja ja outlet-exposta Avonin purnukoita. Sieltäkin olisi saanut vaikka ja mitä ihan hullun halvalla, mutta ihmisiä vain oli niin valtavasti, ettei päässyt edes liki myytäviä tavaroita..
Messut olivat todella kivat ja monipuoliset. Ensi vuodelle tekisin kuitenkin pienen toiveen, jotta kokemus olisi vielä mukavampi: kassienkantaja ja puolet vähemmän ihmisiä, kiitos.

Käytiin Sofian kanssa vielä Isossa Omenassa ostamassa miehillemme tuliaiset. Päädyttiin sitten molemmat ostamaan Jack&Jonesista hupparit. Yritin tasapainnoilla omien mieltymysteni ja sen välillä, mitä Jussi suostuu laittamaan päällensä. Olisihan se sini-viher-puna-harmaa-valkoinen ollut aika kiva, mutta ihan näitä ukkojamme ajatellen ostettiin nuo pikkasen hillitymmät. Hienojahan ne silti on!


Tänään minulla oli vapaapäivä (kyllä vain, lauantaina minua odottaa aamuvuoro..) ja kävin aamulla asioilla ja siitä köröttelin Niinisaloon. Jussilla piti olla vapaata klo 12-14 ja oli siinä ja tässä viitsinkö ajaa 120km parin tunnin takia. Sovittiin kuitenkin, että nähdään klo 12.10 sotkun parkkipaikalla. Minä olin paikalla jo tasalta. Ja olin yhä 12.20 siinä. Ja 12.30. Ja 12.40. Siinä kohtaa alkoi tulla jo epätoivo, kun en saanut mitään vastausta "missä olet, levautitko mut?"-viesteihin. Kerran kerkesin jo lähtemäänkin, mutta käännyin takasin. Vihdoin klo 12.50 Jussi jolkotteli paikalle "joo sori, meillä oli joku rokotejuttu"... Tuo 40min tuntui harvinaisen pitkältä, kun mielessä alkoi pyöriä kaikennäköisiä omituisia salaliittoteorioitakin. Onneksi Jussi kuitenkin pääsi tulemaan ja kerettiin siinä sitten tunti hengaamaan. Olisin muuten hermostunut, mutta kun Jussilla oli yllään pamppu, paprikasumute, käsiraudat ja luotiliivi, olisin saattanut jäädä alakynteen :D

Vilalla on joku marttyyrivaihe meneillään. Ratita on viskannut pehmoluolansa alustan lattialle ja Vilan on pakko kääriytyä siihen. Olishan tuossa tuollainen kolmen hengen divaanisohva, makkarista löytyy parisänky ja telkkaritason vierestä iso lattiatyyny koiria varten, vaan ei! Vila sovittaa itsensä siihen mikroskooppiselle tyynylleen ja mulkoilee säälittävänä "oot mamma julma, ku et tarjoo koiralles kunnon makuusijaa"...


Kolmen vapaan jälkeen, huomenna soi kello taas klo 5.15 :(

ps. Meille tulee tabletti! Siis sormitietokone, vai mikä lie on sen virallinen nimi. Samsung Galaxy Note 2 10.1, valkoisena. Saadaa laitteen ensimmäisen vuoden kuukausimaksut lähes puoleen hintaan isin kautta, joten olihan tilaisuus pakko hyödyntää. Jee :)

1 kommentti:

  1. Melko hiljaisuudessa tätä sun blogia oon lueskellut jo pitkät tovit. Tällä kertaa päätin heittää sulle haasteen, jonka voit käydä noukkimassa blogistani. :)

    VastaaPoista