perjantai 28. joulukuuta 2012

Joulu & AleAle

PÖÖ! Päivittelen nykyään blogia niin kovin usein, etten tajua miten kukaan lukija pysyy postausten perässä... Tässä nyt kuitenkin yksi postaus, ja seuraava sitten kolmen vuoden päästä ;) Ja heti alkuun mökillä itselaukaisimella räpsästy huonolaatuinen kuva, jossa Jussilla on pyjamahousut jalassa :D


 Kysyin eilen illalla Jussilta, millä viidellä sanalla hän kuvailisi tätä joulua ja sain vastaukseksi ruoka, lahjat, Ida, enkeli-Ratita ja joulukuusi-Vila (kyllä vain, Vila oli pukeutuneena joulukuuseksi!). Omaa sanajoukkoani ei tarvinnut hetkeäkään miettiä: ai mikä ihmeen joulu, häh?
En tiedä missä kohtaa joulu mahto tulla ja mennä, kun itsestäni tuntuu ettei sellaista ole lainkaan ollutkaan. Olin koko joulunajan töissä eikä itse joulun miettimiseen tai edes sen muistamiseen jäänyt pienintäkään hetkeä. Minulla oli muutama iltavuorosta aamuvuoroon meneminen, eli työvuorojen väliin jäi 9 tuntia aikaa päästä kotiin, käydä suihkussa, syödä ja keretä ehkä nukkuakin ennen valmistautumaan heräämistä. Aattona olin lyhennetyn iltavuoron klo 14-20 töissä, eli kerkesin aamupäivällä syömään joulupuuron ja illalla saavuin äitin luokse juuri lahjojen jakoon. Onneksi jouluruuan sai syödä ilmaiseksi työpaikalla, ja olikin muuten todella hyvät tarjoilut! Ja joulupukkikin kävi työpaikalla ja kertoi, että olen kilttien lapsien listalla! Jes!

Eilen sain vihdoin tehdyksi viimeisen työvuoroni joulun varastaneesta kuuden työpäivän putkesta ja minulla alkoi LOMA! No joo, kaksi päivää lomaa, mutta edes hetken hengähdys ennen kuin työt taas kutsuvat. Lähdettiin suoraan töistä eilen alennusmyynneille, eikä kyllä paljoakaan huvittanut pyöriä kaupungilla miljoonan teinin kanssa. Löysin kuitenkin sen mitä lähdinkin hakemaan: kunnon talvikengät! Jotenkin alkoi hieman menemään hermot, kun jäädytin niissä kolmen euron kirpparikengissäni varpaani niin, että pari viikkoa sen jälkeen isovarpaat ovat vieläkin arat ja puoliksi tunnottomat. En ole raaskinut sijoittaa kunnon kenkiin, mutta yhdet kunnollisethan tulevat halvemmaksi kuin kymmenet huonot.
Siis, Eccon myymälästä kunnon tossut pitämään varpaat lämpösinä. Päälinen on vettä hylkivä ja pohjissa on jotkut iskunvaimentimet. Tuntuvat ihan unelmilta jaloissa! Hintaa oli 89€, normaalisti 165€.


Tämän minun superpitkän joululoman kunniaksi lähdettiin mökkeilemään ja rentoutumaan. Halusin välttämättä varmistaa äärimmäisen rentoutumisen asteen pukeutumalla aikuisten potkupukuun, mutta se, jonka olen itselleni tehnyt on käyttökelvoton. Aikoinani tekemässäni vaaleassa haalarissa on nimittäin jotain tahroja, jotka eivät lähde. Ja lisäksi saumat repeävät ties mistä (äärimmäisen joustava college + ompelukoneen suora ommel = ei hyvä). Metsästettiin uutta haalaria jokaisesta Porin keskustan liikkeestä, mutta niitä ei tuntunut olevan enää missään. Onneksi käytiin illalla vielä Prismassa ja kävin kurkkaamassa vaateosaston, sieltäpä löytyi naisten haalareita, 70€. Kiitos ei! Tässä kohtaa voi joko luovuttaa ja todeta, ettei tule saamaan uutta haalaria tai sitten voi kiittää vanhempiaan siitä, ettei ole kuin 165cm pitkä ja suunnata lastenosastolle ostamaan 30€ maksava juuri sopivan värinen ja kokoinen haalari. Itse päädyin jälkimmäiseen ;)


Lisäksi ostin itselleni uuden kalenterin. Minulla on äärimmäisen tarkat kriteerit, millainen kalenterin tulee olla, jotta sitä voi käyttää. Valitettavasti täydellistä yksilöä ei löytynyt, mutta lähinnä sellaista löytyi AngryBirds-kalendaari. Aika komea kyllä, pakko myöntää. Maksoi 16€ Sokoksella. Jussi osti itselleen joululahjaksi Fingerporin jonkun sota- ja politiikkastrippikokoelman. Tai jotain.


Kerrankin kun oli kuvaaja paikalla, pistinpä sitten hänet kuvaamaan kaiken mahdollisen. Ajattelin tehdä saamistani joululahjoista oman postauksen, mutta Jussilta saamani takki ottaa varaslähdön ja esittäytyy jo nyt. Skilan vaaleanpunainen takki on Anttilan ale-rekistä. En tajua, miksi tämä oli siellä kaikkien rumien poistovaatteiden seassa hintaan 25€ (norm. 69.95€). Alunperin ostin vastaavan takin äitille joululahjaksi ja kotona ihailin sitä niin kovasti, että Jussi lupasi ostaa minulle samanlaisen jos vain oikeaa kokoa vielä on jäljellä. Onneksi oli, tämä on nimittäin ihan törkeeeeen hieno takki! Ja vedenpitävä. Ja sairaan hieno, sanoinko jo?


Ratita vietti joulunsa enkelinä (tai oikeastaan hän on ollut jo reilut puoli vuotta todellinen enkeli jos ei pieniä sohvan repimisiä ja kirjan tuhoamisia lasketa). Puku on Elviksen vanha ja selästä tosiaan löytyy pienet valkoiset siivet. Ja edelleenkin, Ratita viihtyy äärimmäisen hyvin sylissä, kuten kuvasta näkyykin :D


Sattuipa muuten sopivasti tänä aamuna, kun ensimmäistä kertaa ikuisuuteen sain luvan nukkua niin kauan kuin vain huvitti ja heräänkin joskus ennen yhdeksää siihen, että minua pyydetään töihin. No en tosiaan mennyt, käänsin vain kylkeäni ja jatkoin uniani klo 14 saakka :D

6 kommenttia:

  1. Hyvä löytö toi haalari ja vautsi mikä takki! Oiskohan täälä anttilassa samanmoista..

    Ja tossujen kaavasta. Mä oon ladannu sen oe:n ompeluohje tiedostoon, jos sulla on tulostus mahikset ni sieltä löytyy :) Mut jos et saa sieltä, ni toki voin postittaakin, laita vaikka sähkäriä mulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Koitan käydä penkomassa OE:ta :)

      Poista
  2. Teillä kun on koirien kanssa tuo haukuntaongelma niin oletko miettinyt mitään tälläisiä apukeinoja. Hobby Hall myy tälläistä Indoor Park Control-haukunestolaitetta.

    https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Indoor-Bark-Control-haukunestolaite-sisatilaan/275629/92462/92426/92459

    En siis tiedä kuinka hyvin toimii. Tuli vaan mieleen sinä ja koirasi kun tuosta laitteesta luin.

    -Mirka-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Kiitos linkistä! Me hommattiin sitruunapanta Vilalle ja ainakin tähän mennessä se on ilmeisesti toiminut, kun ei ole valituksia enää tullut (en kyllä ole uskaltanut enää pitää koiria yksin iltaisin eli ne ovat usein hoidossa..)

      Poista
  3. vila hihattomas ;);) komia takki o!

    VastaaPoista