sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Synttäri-/tuparikaffien tarjoilua

Lauantaina pidin synttäri- ja tuparikahvini sukulaisille ja ystäville. Juhlien järjestäminen on aina ollut meikäläisen mieleen (vaikka muutunkin edellisenä iltana kamalaksi stressihirviöksi eikä minun seurassani pysty monikaan olemaan :D), mutta tarjoilua on aina niin hankala keksiä: jotain simppeliä, suht edullista ja toivon mukaan vielä hyvääkin...
Lähdin kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässäni voileipäkakun tekemistä ja lisäksi tarjolla oli juustokakkua, muffinseja, cocktail-piirakoita munavoilla sekä keksiä, marenkeja ja nachoja.

Hieman erikoisemman voileipäkakun ohje on TÄÄLTÄ alunperin, mutta muokkasin itse sitä näyttämään tältä:

TEXMEX-VOILEIPÄKAKKU (vegetaristille)


3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää
Quorn-täyte:
pussillinen Quorn-kuutioita (300g)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (320 g) salsa mexicana -meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) juustodippiä

Guacamoletäyte:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä
1 punainen paprika

Kostutus:
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua

Kuorrutus:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä
150 g ranskankermaa

Koristeeksi:
1 keltainen parika
kirsikkatomaatteja
punasipulia

jääsalaattia
1 ps nachoja 


Sulata Quorn mikrossa. Mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi. Kuutioi punainen paprika.

Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Lado tarjoiluvadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet Quorn-täytteestä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla Quorn-täytteellä. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta.
Suojaa kakku tuorekelmulla. Paina kerroksia kevyesti yhteen tai laita päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta (itselläni oli puolet jääkaapin sisällöstä painona :D). Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle runsaasti salaattiaineksia koristukseksi, esim. paprikasuikaleita, kirsikkatomaatteja, punasipulia, jääsalaattia ja nachoja. 

Meikäläisen versio on siis vegetaristille sopiva, sillä broilerin korvasin sieniproteiinista tehdyllä Quornilla (Tuota löytyy ainakin Prismoista pakasteosastolta, suosittelen! Maistuu ja näyttää kanalta, mutta onkin eettisesti paljon parempi valinta). Vaikka alkuperäisessä ohjeessa lukee, että kakkua riittää 24 hengelle, meillä oli yhteensä 15 syöjää ja melko tehokkaasti kakku tuli sillä porukalla tuhotuksi. Tarvikkeet kustansivat n. 24€, eli oikein sopiva tarjottava myös opiskelijabudjetille.

MANGOJUUSTOKAKKU


Juustokakun tein samalla ohjeella kuin aina ennenkin. Onnistuu varmasti ja on hyvää! Pienenä muokkauksena alkuperäiseen ohjeeseen: pistin maustamatonta tuorejuustoa 400g ja kuohukermaa 4dl, näin täytettä tuli hieman enemmän. ja ohje on TÄÄLLÄ.

Lisäksi tein suklaamuffinseja, mutta ne olivat sen verran pahoja meikäläisen mielestä etten edes viitsi kaivaa ohjetta mistään :D


Koskakohan aikuistuisin sen verran, että synttäreilläni ei olisi NallePuh-kertakäyttölautasia, Disneyn prinsessat muovimukeja, ilmapalloja ja servettä sekä muumimukeja...? No en ainakaan vielä, eli tolla setillä mentiin :D


2 kommenttia: