tiistai 12. heinäkuuta 2011

Festina Lente


Olen jo pitkään himoinnut niiden ihanien seinätarratekstien perään, muttei minulla ole koskaan ollut sopivaa paikkaa sellaisen laittamiselle. Nyt, viimein ja vihdoin, asun paikassa, jossa on juuri täydellinen seinätila tarralle! Olohuoneessa sohvan yläpuolella, koko seinä tyhjää tilaa.
Metsästin mustaa kontaktimuovia useasta paikasta, mutta vasta parin viikon etsimisen jälkeen tajusin käydä Etolassa. Sieltä löytyi 45cmx2m rulla hintaan 7,5€.
Sitten piti vielä miettiä sopiva teksti. Ei mitään liian kliseistä Carpe Diemiä, eikä liian pitkää värssyä, eikä mitään tuulesta temmattua merkityksetöntä sitaattia. Selasin miljoona latinan kielistä sanontaa läpi ja sitten tärppäsi!


Festina Lente - Kiirehdi hitaasti (/rauhassa)

Nii-in, onhan tuolle useita tulkintoja. Minä ajattelen, että aina on pirun kiire, mutta liikaa kiirehtimällä ei tule mitään aikaiseksi. Pitää siis kiirehtiä, mutta kohtuudella, siis hitaasti. Jussi taisi tykätä tuon laiskotteluun viittaavasta osuudesta, aina on kiire, mutta silti pitää laiskotella.
Oli miten oli, tuo täyttää kriteerit; ei ole klisee, ei liian pitkä ja tuo todella pitää paikkansa.

Tekemiseen upposi yli 4 tuntia. Kirjaimet ovat yksitellen leikelty ja liimattu (nimeltä mainitsemattoman "unohdin tehdä ne aluksi peilikuvana"-mokani takia..). Ainakin omaan silmääni sattuu tuon toisen t-kirjaimen vinous..

1 kommentti: