tiistai 8. joulukuuta 2009

Koiramainen postaus!

*ÄIDILLE MENEVÄ JOULULAHJA TOISTAISEKSI POIS TÄÄLTÄ*
KUULIN NIMITTÄIN JUTTUA, ETTÄ HÄNKIN SAATTAA BLOGIINI EKSYÄ! TERKKUJA MAMILLE SIIS =)

Illemmalla aloin ompelemaan upouudesta Huvikankaasta tilaamastani sadekankaasta tilautakkia. Iso plussa Huvikankaalle toodella pikaisesta toimituksesta ja sadekangastakin tuli 1,4m vaikka tilasin 1,2m!! Mutta kankaalla tällä ihanan värisellä kankaalla oli jotain minua vastaan! Ompelukone ei suostunut ompelemaan, vaan rypytti kankaan ihan kamalan näköiseksi. Säätelin jokaista koneesta löytyvää painiketta, muttei sekään auttanut. Yleensä nautin ompelemisesta mutta tällä kertaa teki mieli saada itkupotku-raivari. Hillitsin kuitenkin itseni ja tappelin sinnikkäästi takkia vastaan. Lopputuloksena yllättävän siisti topattu sadetakki kääpiöpinseri-neidille!


Kauluksen resori on myös Huvikankaasta ja ihan ulkoiluvaatteisiin tarkoitettua laatua. On aika "kovaa" ja keinokuituista, mutta pärjääpähän paremmin Suomen ankarissa talviolosuhteissa *kurkkaa ikkunasta kohti vesisadetta..*. Selän päälle laitoin jälleen sen "logoni"


NYT PYYDÄN APUA!
Mikä on vikana, kun ommellessani sadekangasta se vain rynttääntyy eikä liiku sujuvasti eteenpäin kuten yleensä. Saumoihin tulee hirveesti ryppyjä ikäänkuin kangas venyisi vaikkei todellisuudessa jousta yhtään. Yritin jo höllätä paininjalan puristusta, lisätä sitä, pidentää pistonpituutta, lyhentää sitä, ommella vanupuoli ylöspäin, ommella sadekangaspuoli ylöspäin... Kaikkeni olen koittanut mutta ainoana ratkaisuna oli saumuri, joka ompelin kauniisti saumat, mutta kaarevissa kohdissa oli otettava ompelukone avuksi (mikä taas ompeli rumat saumat..)
Jos joku saa selvää sepustuksista niin ideat olisivat tervetulleita! Kovin mielelläni ompelisin lisää sadetakkeja mutta tällä pelillä en kertakaikkiaan pysty...

7 kommenttia:

 1. On todella rutkasti aikaa itsellä tuosta sadekankaan ompelusta,mutta muistelen,että suihkutin koneen jalkaan ja sen alle silikonisprayta ja vielä tökin ommeltavaan kohtaan pumpulipuikolla ihan silkkaa ruokaöljyä ohuen kerroksen.Silikonisprayta saa autovaraosaliikkeistä,sekä Hong Kongista ja muistaakseni Vapaa Valinnastakin löytyi ainakin joskus.Terkuin Ompelija.

  VastaaPoista
 2. Joo, samaa minäkin ajattelin, paininjalka ei luista. Jos ompelet paljon tällaisia kankaita, niin kannattaa ostaa koneeseen ns. luistopaininjalka, mikä on tarkoitettu juuri nihkeille materiaaleille (nahka, keinonahka, sadekangas). Se tosin on melko kallis ja jos ompelet näitä vain vähän niin halvempi vaihtoehto on teflonteippi. Löytyy esim. täältä:

  http://www.myllymuksut.com/teflonteippi-p-160.html

  VastaaPoista
 3. Mä oon käyttänyt levinpaperista leikattuja suikaleita kankaan ja paininjalan välissä niin luistaa paremmin. Paperista näkee hyvin läpi ja sen saa repästyä pois

  VastaaPoista
 4. Halpa vaihtoehto on myös maalarinteippi, minkä repii sitten pois saumasta.

  VastaaPoista
 5. Osaako Mami dataa? :D ;)Help! KOhta se on FB!

  VastaaPoista
 6. Töistä käsin oli eksynyt tännekkin :D Ei äiti ny omatoimisesti osais :DD

  VastaaPoista
 7. Moikka! Osta teflonpaininjalka.Mulla maksoi jotain 8 euroa kun Helsingin keskustasta ostin Kirstikki nimisestä liikeestä.

  VastaaPoista