tiistai 20. elokuuta 2013

Selkeyttä asumisjärjestelyihin!

Ihanaa, kun asiat vihdoin etenevät edes hieman ja monen kuukauden epätietoisuus ja ihmetteleminen on vihdoinkin ohi. Ja tällä kertaa tarkoitan noita asumisasioita, joita on tullut pohdiskeltua ihan kiitettävästi sen jälkeen, kun minun ja Jussin suhteelle kävi karusti.

Ollaan Jussin kanssa asusteltu tässä yhteisesti vuokratussa kaksiossa koirien kanssa nyt melkein 5 kuukautta kämppiksinä ja vaikka minua ei tämä järjestely niinkään ole haitannut, ymmärrän hyvin että Jussi tahtoo oman asunnon ja rauhan (osaan edelleenkin tuon nalkuttamisen valitettavasti.. :D). Kovasti ollaan mietiskelty, miten saadaan hoidettua tämä erilleen muuttaminen mahdollisimman järkevästi niin, ettei kumpikaan joudu turhia kärsimään mistään ylimääräisestä säätämisestä. Suurin ongelma on ollut nuo koirat ja se, mistä saadaan molemmat hommattua yksiöt joihin saa ottaa koiria (ei ole mikään simppeli homma, kun yksiöistä on muutenkin ihan järkyttävä kilpailu täällä päin). Lopulta päädyttiin siihen, että minä muutan kämppiksen kanssa kolmioon (, jonne on huomattavasti helpompi ympäripuhua pari koiraa kuin yksiöön) ja Jussi saa omin keinoin hommattua koiramyönteisen kämpän.

Vielä ei ole vuokrasopimuksia allekirjoitettu, mutta uskallan silti jo hehkuttaa, koska sen verran varmasti vuokraisäntä meille sen kämpän lupaili. ELI 1.9 alkaen asutaan Tuomaksen kanssa kämppiksinä aivan ihanassa, siistissä ja tilavassa kolmiossa Aittaluodossa, Kokemäenjoen varrella. Vuokraisäntä oli hyvinkin koiramyönteinen ehkäpä sen takia, että hän omistaa eläinkaupan ja hänellä on kotonaan kuulemma yli kymmenen koiraa tällä hetkellä (juuri syntynyt kuulemma pentue). Muuttaminen tulee tapahtumaan pikkuhiljaa syyskuun aikana, joudun nimittäin maksamaan tätä kaksiota päällekkäin uuden asunnon kanssa kokonaisen kuukauden verran..

Ah, olen niin huojentunut ja helpottunut! En joudu muuttamaan ahtaaseen yksiöön, jossa en tee muuta kuin ahdistun. Enkä joudu myöskään luopumaan yhteishuoltajuudesta koiriin nyt, kun saan pitää niitä uudessa kodissa. Tottakai tämäkin uusi järjestely tuo ison kasan lisähuolia elämääni: osuus vuokrasta on nykyistä huomattavasti isompi, miten rahat riittää? Koulumatka moninkertaistu, millä pääsen talvipakkasella ja räntäsateessa kouluun? Ja melko turha probleema; miten saan ihmiset uskomaan, että ollaan Tuomaksen kanssa vain kämppiksiä? :D Ainakin vuokraisäntä kuvitteli meidän olevan pari..

Edessä siis muutto, taas?

2 kommenttia:

 1. Onko Jussi siis sinun entinen? :D

  Oon ihan sekaisin välillä, että kuka sinun kaveri on ja kuka ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussi on juu exä mutta myöskin erittäin hyvä ystäväni nykyisin. Kaikki loput blogissa esiintyneet ihmiset ovat ystäviä tai perheenjäseniä :)

   Poista