torstai 8. joulukuuta 2011

3D-heijastimen OHJE

Nyt on blogini ensimmäisen kuvallisen "vaihe kerrallaan"-ohjeen vuoro. Halusin kokeilla uudenlaisen heijastimen tekoa ja päädyin tekonahkaiseen 3D-heijastimeen. Perhosen siivethän ovat "irralliset", siitä se kolmiuloittuus.


Tarvitset:
keinonahkaa
askarteluhuopaa 
heijastinnauhaa (leveys 5cm)


Leikkaa paperista ympyrän kaava (iltalukion kurssiaikataulu käy hyvin siihen ;), halkaisija esim. 6cm. Tee "kerrovoileipä", jossa sämpylöinä keinonahkaa ja välissä huopa. Kiinnitä ympyrä mieluiten vain yhdellä nuppineulalla ettei tule ylimääräisiä reikiä.


Ompele ympyrä ja poista paperi. HUOM! jätä kiinnityslenksulle aukko, 1-2cm! Älä siis ompele ympyrää täysin umpeen vielä. Leikkaa heijastimesta haluttu kuvia, vaikka perhonen, kukkanen, tai Porin Ässien logo ;)


Leikkaa tikattu ympyrä irti n. 0,5cm päästä ompeleesta ja tunge heijastinnauhan pätkä (leveys n. 1cm) jättämääsi aukkoon. Ompele aukko kiinni.


Heijastinperhonen kiinnitetään yhdellä suoralla ompeleella, jolloin siivet jäävät vapaaksi. Muista laittaa tuntosarvet mukaan, mikäli sellaiset perhosellesi haluat!


Tsädäm! Helppoa ja nopeaa! Keinonahan voi myös korvata paksulla askarteluhuovalla tms..

1 kommentti:

  1. Onpas hieno heijastin! Hyvä idea ja siisti :) Toi luin painike on kans kätevä, harmi vaan ettei se toimi opera-selaimella, niin ei voi painaa sitä :(

    VastaaPoista