torstai 1. joulukuuta 2011

Kangaskassin tuunaus ja Triteks-kankaita

Käytiin tänään Jussin kanssa Studia-messuilla Helsingissä. Alunperin meidän piti mennä koulun kanssa yhteiskuljetuksella, mutta opo ilmoitti, että bussit on ylibuukattu. Todella mielelläni jätin väliin neljän tunnin bussissa köröttelyn, ja kaiken kukkuraksi lähtö olisi ollut klo 7.15, auts! Lähdettiin siis eilen illalla Espooseen ja oltiin isin luona yötä. Päästiin ajoissa messuille, ja ajoissa myös lähtemään sieltä.
Vielä isompi plussa omalla kyydillä menemiselle: ajettiin Tampereen kautta ja pääsin Triteksiin! Viime kesänähän onnistuin ajoittamaan Tampereen reissuni niin, että kauppa oli kesäloman takia suljettu..
Ostin iiison läjän trikoita edullisesti. Nyt on jotain mistä tehdä!


Studia messuilta lähti mukaan sata kiloa esitteitä, 8 heijastinta, karkkia, kolmioviivaimia, kyniä ja tietty kangaskassit. Saatiin Jussin kanssa samanlaiset kassit, ja Jussi luovuttikin omansa ihan suosiolla minulle. No, tunnetusti minun käsittelyssäni mikään ei säily entisellään.
Katselin jo Triteksissä todella kivaa trikoota, jonka olisin toivonut olevan puuvillakangas. Jopa Jussi tiesi, että trikoosta ei voi tehdä kangaskasseja, ja tämä kangas suorastaan huusi pääsyään kassiksi. Eipä kauaa tarvinnut aivojen raksutta: 1 ihana trikoo + 1 mainoskangaskassi = 1 ihana kangaskassi!




Päälystin siis mainoskassin trikoolla, ja samassa lyhensin liian pitkät sangat. Niin kätevää!

Ennen Espooseen lähtöä ompelin pikaisesti itselleni uuden kukkaron. Edellisessä oli kukkaronkehys löystynyt niin, että kolikot tippui aina kassin pohjalle. Vedenpitävä kukkaro, sopii juuri minulle, joka tänään(kin) kaadoin kahvit päälleni..


Triteks-kankaista tein heti pipon. Halusin kokeilla saumojen rypyttämistä kuminauhalla, ja alunperin ajattelinkin tehdä pipon itselleni, kunnes muistin: pipot EIVÄT ole minun juttuni! Pyysin siis Jussia toimimaan kuvausmallina, ja pipo oli oikeastaan aika kivan näköinen Jussin päässä. Ajattelin, että rypytys tekisi siitä liian tyttömäisen, mutta ei.. Ainakaan minun mielestäni.


Meillä on yhden yön hoidossa tälläinen söpö maastomakkara (kuten ajo-opettajani kutsui mäyräkoiria). =)


Huomenna on fysiikan koe, josta menen suoraan äidinkielen preli-kokeeseen ja sieltä suorinta reittiä töihin. Kuuden vapaapäivän jälkeen tuo tuntuu hieman kiireiseltä aikataululta :/

1 kommentti: