keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Bryssel part 1

Bryssel-löpinät part 1.
Lennettiin Tallinnan kautta Brysseliin Estonian Air-yhtiön koneella. Matka Helsingistä Tallinnaan taittui Saab-merkkisellä potkurikoneella, ja pakko kyllä myöntää että pelotti hieman mahtaako pieni kottero edes pysyä ilmassa. Onneksi kone nyt sitten kuitenkin päätti saattaa meidät turvallisesti perille ja päästiin pienen kiirepaniikin saattelemana vaihtamaan konetta Tallinnan päässä. Vaihtoaikaa oli huimat 30min. Ehdittiin ja laukutkin ehtivät. Sinänsä pieni ihme, ettei mitään katastrofaalista ollut vielä tapahtunut ja oltiin jo päästy Brysselin kentälle saakka!
Kentältä keskustaan pääsee joko maksamalla itsensä kipeeksi ja ottamalla taksin tai sitten, kuten me tehtiin, lähtemällä seikailemaan juna-asemalle. Flaaminkielisen junalippuautomaatin kanssa ei meinattu millään tulla toimeen, mutta arpomalla, mitä painikkeita painetaan, saatiin kuitenkin hommattua (ainakin jonkin näköiset) liput. En sitten tiedä olivatko ne edes oikeat biljetit.. Mitäpä sen sitten väliä, kun kukaan ei niitä tarkastanut!

Oltiin varattu huone Floris Avenue-nimisestä hotellista. Pientä sekaannusta aiheutti se, että hotellimme sijaitsi osoitteessa Rue de Stalingrad ja lähistöltä olisi löytynyt myöskin Avenue Floris. Me osasimme onneksi mennä oikeaan paikkaan toisin kuin eräs mummo, joka ei puhunut muuta kuin venäjää eikä meinannut millään uskoa Floris Avenue-hotellin respatyöntekijää siinä, että hän on väärässä hotellissa. HÄnen olisi pitänyt olla Floris Avenue-kadulla eikä hotellissa..


Huone oli siisti ja tilava. Hintaan kuului aamiainenkin, joka täytti kaikki odotukset. Varattiin reissu ebookersin kautta ja maksettiin kokonaisuudessaan lennoista ja hotellista 800€. Tuosta summasta oli 400€ lentolippuja ja 400€ hotellia. Poislähtiessämme meiltä kuitenkin pyydettiin 257€, onneksi tajusin selittää, että ollaan jo maksettu huone aiemmin. Jäin kuitenkin miettimään, mihin se 143€ tuosta välistä oli kadonnut.. Ebookers vähän kiskaissut välistä kenties.


Vietiin laukut hotellille säilöön jo puolilta päivin, mutta huone saatiin vasta klo 15. Torstaina ei muuta tehty kuin kierreltiin kaupoissa ja Jussi teki elämänsä löydön: 4 peliä n.50€ yhteensä. Suomessa olisivat kuulemma maksaneet reilut pari sataa (tai jotain). Käytiin ekana iltana, sisäänheittäjän uhreina, syömässä merellisessä ravintolassa. Otettiin mereneläväpaellat, joista maksoimme 22€/annos, ei siis ihan ilmaisia olleet. Ruoka ei ollut kummoista, riisi oli oikeastaan aika pahaa. Tarjoilija oli jo kerennyt kertaalleen unohtamaan meidän ruokamme ja keskittyi iskemään viereisen pöydän naista. Juomistakin kiskottiin tuplahinta, mutten jaksanut alkaa valittamaan. Paska paikka, ei voinut muuta todeta.

Perjantaina käytiin taas kaupoilla ja suunnattiin metrolla katsomaan Atomiumia. Heti alkuun kuva, ettei kukaan voi väittä ettei tiedä mikä se on:


 Rautamolekyylin lievä suurennos, joku yli 100 metriä korkea häkkyrä. Liput maksoivat, siitä riippuen onko teen vai adult, 8e tai 11e. Sillä hinnalla pääsi hissillä ylimpään palloon katselemaan maisemia. Aikamoiset näkymäthän siellä tietenkin oli.


Alla oli mini-Eurooppa, jonne ei raaskittu ostaa lippuja :D


Ylhäällä käymisen jälkeen meidät ohjattiin jatkamaan kohti näyttelyä, joka sijaitsi yhdessä palloista. Sinne mentiin tooosi pitkiä liukuportaita pitkin (jotka kulkivat tuollaisessa palloja yhdistävässä putkessa!). Hieman rupesi huippaamaan ja loppupäässä roikuinkin kaksin käsin kaiteessa etten lähde vierimään portaita alas..


Näyttely oli tylsä ja kertoi vedestä.. Ainoa hieno juttu oli tuo penkki!


Jussi oli ensimmäistä kertaa Atomiumissa, itse olen kenties joskus käynyt aikoja sitten. Oltiin silti yhtä mieltä, ettei tuo nyt mikään huima kokemus ollut.


Atomiumin huimempi kokemus oli kirsikkaolut! Juotiin joka välissä sitä, kun se oli niin hyvää. "Äkkikuolema" ja Mystique olivat parhaat merkit meidän arvovaltaisen olutraadin mielestä ;)


Toinen ei-niin-huima juttu oli Brysselin metro. Pieni vinkki jokaiselle sen käyttöä harkitsevalle: jos sinulla on mukanasi Suomesta ostettu Otavan Bryssel-matkaopas, jossa on takasivulla metrokartta, suosittelen sinua nakkaamaan opaskirjasi välittömästi mäkeen! Isi varoitteli jo ennen lähtöä, että metrolinjat ovat muuttuneet viime aikoina. En tajunnut ottaa varoitusta kuulevaan korvaani ja omapahan oli mokani. Suunistettiin sata kertaa väärälle linjalle ja seikkailtiin metroasemilla kuin eksyneet lampaat kunnes tajuttiin, että opaskirjamme metrokartta on vanhentunut ja keltainen linja onkin nykyään sininen. Ikävintä tuo samoilu oli silloin, kun tultiin kentältä kahden valtavan matkalaukun kanssa ja raahattiin niitä pitkin keskustan katuja epätoivoisina.

Toinen ihan kelpo vinkki: vaikka matka suuntautuikin maantieteelisesti kohti etelää, se ei silti tarkoita sitä, että kannattaa pakata mukaan pelkästään hameita, mekkoja ja toppeja. Suurimman osan ajasta satoi ja lopun ajan oli muuten vain kylmä. Jäi kaikki kivan kesähepenet käyttämättä ja jouduin ensitilassa käymään huppariostoksilla :D

Ompelublogini ompeluosuutta kunnioittaakseni, tässäpä teille pari ompelusta:


Jo perinteeksi muodostuvat pinkit festaripipot Sofialle ja hänen ystävälleen. Olivat kuulemma olleet oikein suosittuja ;)

3 kommenttia:

  1. tulitte tosi huonoon aikaan sään puolesta :D nyt täällä taas on tosi lämmin, vaikka aurinko ei paistais. :D

    VastaaPoista
  2. Meki on pari kertaa varattu lento+ hotelli matka (kerran ebookersilta ja kerran travellinkilta) ja molemmilla kerroilla on ollu jotain säätöä. Harmi, että näköjään ei ollu pelkästään meiän matkojen kohalla vaan ilmeisesti vähän kaikilla. Mut teiän reissu kuulosti kyllä tosi kivalle :)

    VastaaPoista
  3. pipot olivat kyllä suosittuja ;) etenkin miesten keskuudessa..

    VastaaPoista