perjantai 22. kesäkuuta 2012

Bryssel-turinat

Ulkomailla käydessä pitää aina vähän leikkiä todellista turistia ja kiertää ne kaikkein kliseisimmät turistikohteet. Tälläkin reissulla siis harrastettiin ihan todellista turisemista ja käytiin tsekkaamassa vieläkö Manneken-Pis jaksaa pissata.


Poika pissasi yhä, joten jatkoimme matkaamme ei-niin-tunnettua patsasta katsomaan. Bongasin tämän Zanneken-Pis:n matkaoppaastamme ja olihan se pakko käydä tarkistamassa: löytyykö Brysselistä pissaavan tytön (Jaenneke Pis) ja pissaavan pojan lisäksi myöskin pissaava koira?! Ja kyllä vain löytyi!


Manneken-Pis:n ympärillä kuhisi valtavasti turisteja ja kaikki turistipuodit ja suklaakaupat olivat ilmeisesti keskitetty sinne. Aika herkku näyteikkuna bongattiin!


Käppäiltiin Grand-Placen läpi päivittäin, mutta tylsiä "tässä on vanha rakennus"-kuvia en jaksa tänne laitta. Sen sijaan tässäpä "Jussi seisoo vanhan Grand-Placen rakennuksen edessä"-kuva ;)


Ja joka välissähän piti tosiaan nauttia kirsikkaolutta.


Nyt on ilmeisesti juhannus, vai onko se huomenna? Juhannus on yksi niistä juhlista, joita en kykene ymmärtämään: mitä tässä niinku juhlitaan? Belgiassahan koulu jatkuu heinäkuun alkuun ja vasta sitten oppilaat pääsevät parin kuukauden kesälomalle. Tästä syystä elämäni 10 ensimmäistä juhannusta olen ollut varmaan koulussa ja koko "lähdetään mökille juhannuksena"-ajatus on varsin tuore tuttavuus. Aiotaan kuitenkin mennä perinteiden mukaan sinne mökille illalla. Nyt meillä on Nana-koira hoidossa tämän päivän ja illalla, kun koiruus haetaan pois me suuntaamme kohti Pomarkkua. Vila otti varaslähdön mökkeilyyn ja lähti Jussin äidin mukana jo tänä aamuna nauttimaan hyttysten ja itikoiden seurasta. Tämä siksi, koska Vila ei tullut yhtään toimeen Nanan kanssa! Ilmeisesti tytöt ovat liian saman ikäisiä, en keksi muuta syytä sille, että Vila halusi välittömästi hyökätä vieraamme kimppuun.
Vihdoin ymmärsin, mitä juhannuksessa on niin hienoa: yleensä monta viikkoa eteenpäin täyteen varattu pesutupa on koko päivän vapaana ja minä pääsen vihdoin harrastamaan lakanapyykkiä!

Mukavaa jussia kaikille lukijoille! Toivoopi Ida ja Jussi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti