maanantai 11. kesäkuuta 2012

Tytöt koirarannalla!

Menin aamupäivällä tekemään yhden 2,5h-siivouskeikan, jonka jälkeen oli tiedossa retki Yyterin koirarannalle. Koukkasin Sofian mukaani, kun Jussin piti saada lukea huomisiin pääsykokeisiin. Yksin kahden koiran kanssa en kyllä olisi uskaltanut mennä, kun hätätilanteessa minulta loppusivat kädet kesken :D
Vila on kerran ennen ollut koirarannalla, mutta Ratitalle paikka oli ihan uusi. Hieman jännitti päästää pientä ensimmäistä kertaa täysin vapaaksi ja vieläpä noin laajalla alueella. Meinattiin jättää kokonaan menemättä, kun Ratita kerkesi juuri oksentamaan autoon, kun saavuimme rannalle.. Oksennuksesta huolimatta hän ei vaikuttanut yhtään väsyneeltä tai huonosti voivalta, joten Vilan takia sitten kuitenkin käytiin tsekkaamassa ranta. Hieman harmitti ne oksennukset Jussin auton keskikonsolissa, hups..
Voi sitä riemua, kun pääsi isosysterin kanssa menemään vapaana!!Ratita meni välillä todella kauaskin meistä, mutta kutsuttaessa (herkku motivaattorina) laukkasi kuin raketti paikalle. Vila sen sijaan haahuili ja esitti kuuroa... Kerrankin voin sanoa, että onneksi Vila on hieman mustis: aina Ratitaa huudettaessa Vilakin pinkaisi paikalle.Kauaa ei viittitty olla, kun neidit juoksivat itsensä ihan läkähdyksiin, eikä kummallekkaan kelvannut vesi.. Huomaa kyllä, kuinka Vilastakin tulee ihan uhkarohkea toisen koiran seurassa: yksin hän ei koskaan lähde muutamaa metriä kauemmas meistä, mutta tuolla rannallakin tytöt aiheuttivat muutaman pullistuneen verisuonen, kun pinkaisivat jonnekkin dyynien taakse kaukaisuuteen. Onneksi Ratita tuli kutsuttaessa (ja tosiaan Vila perässä ;)Kameraan sattui tallentumaan tuollainen kuva, josta näkee hyvin, kuinka laiha Ratita tällä hetkellä onkaan. Vaikka pieni syö reippaasti ja ruokahalua riittäisi vaikka muille jakaa, hän myöskin oksentelee suht usein. Oksentelu ei ole kuitenkaan huonontanut pienen kuntoa tai tehnyt hänestä kärsivää tms.. Tällä hetkellä eletään siinä toivossa, että Ratitan maha on vain sekasin uudesta ympäristöstä ja ruuasta.


Nyt pitäisi ruveta miettimään sopivaa punkkikarkoitetta juhannusta silmällä pitäen. Aiotaan nimittäin perustaa koirahotelli Jussin porukoiden mökille :D Juhannuksena koiria tulee olemaan suhteessa 1:1 ihmisiin nähden. Valto, Vila, Ratita ja Rhea... Voi Valto, mikä tyttölauma sulle onkaan vastassa ;)

7 kommenttia:

 1. Ihania ihania!! Tuo Ratita niiiin uskomattoman suloinen!Toivottavasti saatte pian sen mahan kuntoon! Meidän Kaapo (tuli meille Espanjasta 3 v sitten) oli niin allerginen, silmät tulehtuneet, suoli tulehtunut, mutta nyt kaikki kunnossa. Annan eläinten maitohappobakteeri-jauhetta päivittäin ruoan kanssa, se tuntuu vahvistavan mahan hyvinvointia. Ihanaa kesää sinne teille kaikille! Tiina & Kaapo

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla, että Kaapo voi nykyisin hyvin, kaikista alun vaivoista huolimatta! Meille tämä vain on ihan uutta, Vila nimittäin sopeutui heti kaikkeen: ei mennyt maha sekaisin eikä tullut muutakaan vaivaa. Toivottavasti eläinlääkäri osaisi auttaa meitä!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! :) Onko Ratita madotettu milloin viimeksi?
  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki Espanjasta tulevat koirat madotetaan ennen Suomeen tuloa ja uusi matokuuri pitäisi antaa viikko saapumisen jälkeen. Eilen olisi siis pitänyt aloittaa kuuri, mutta näin parhaaksi odottaa oksentelun loppumista. Lääkehän tulisi samantien vain ylös..

   Poista
 4. Saatte varmasti apuja lääkäriltä! Kerro sitten Ratitan kuulumisia jatkossakin:) t.Tiina

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia. Ratita on kyllä laiha, mutta vauhtia ja iloa tuntuu pienestä löytyvän! Sama Toigren kanssa. Juoksee niin kamalasti että on laihtunut!! :( Poika kyllä syö hyvin mutta kun ei hetkeäkään paikallaan pysy... Ja ulkona juoksee lähes aina.. :)

  VastaaPoista