torstai 28. kesäkuuta 2012

Koirajuhannus mökillä

Juhannuksesta on jo pian viikko ja saan vasta nyt aikaiseksi postausta aiheesta. Tuskin ketään kuolee pieneen viiveeseen, joten tässäpä kuvia ja pari videota meidän koirajuhannuksesta, joka vietettiin Jussin porukoiden kanssa mökillä. Otettiin Jussin kanssa varaslähtö ja käytiin terassilla muutamalla kaljalla jo torstaina, varsinainen juhannus voitiin siis chillailla kaikessa rauhassa hyttysten ja naapurimökin kiroilevien lapsien keskellä Isojärven rannassa.


Tein kaikille alle 10-kiloisille (eli Valto jäi ilman, harmi ;) koiruuksille hyttypaidat resorista. Suihkuttelin noihin hyttysmyrkkyä, kun ei viitsinyt ihan suoraan koirien turkkiin sitä laittaa. Alle 4-kiloisille (eli Ratitalla ja Rhealla) tein tuon paidan kirkkaan oranssista resorista. En tiedä onko tuolla Pomarkussa edes haukkoja, mutta tuskin haukkakaan olisi niin tyhmä, että veisi mennessään neonoranssisen koiran! Vilaa nyt onneksi suojasi hänen oma massansa, ei se haukka varmaan tuota jo-vähän-liiankin-hyvin syönyttä 8-kiloista rotkalettakaan ottaisi.


Rheaa  taisi aluksi vähän epäilyttää Vilan ja Ratitan touhut, kuten ilmeestä huomaa..


Lauantaina koiruudet joutuivat kovan paikan eteen: päätettiin uittaa niitä järvessä. Vila joutui olemaan ensimmäinen koekaniini ja pelastusliivit päällään. Veden lähellä oleminen oli Vilasta ihan järkyttävää, mutta itse uiminen sujui yllättävän rauhallisesti ja määrätietoisesti. 


 Ratita jähmettyi välittömästi, kun tajusi joutuvansa veteen. Sen uiminen ei ollut ihan niin tyylikästä kuin Vilalla, mutta pelastusliivin ansiosta koira ainakin pysyi pinnalla ja pääsi kohti rantaa. 


 Rheaa ei pahemmin pistetty uimaan, kun ei ole oma koira kyseessä. Sekin kuitenkin ui pari metriä matalassa rantavedessä ja oli pakko todeta, että koirat osaavat ihan oikeasti uida (pakon edessä..).
Vila joutui sunnuntaina toistamiseen järveen ja tällä kertaa ilman pelastusliiviä. Aika mallikas uintisuoritus jos en sanoisi:


Uimisen jälkeen pistin Vilalle tuon Theon collegehaalarin, jonka ostin keväällä hintaan 2€. Ostin silloin varmuuden vuoksi kaksi noita, että voisi sitten sille toisellekin koiralle pukea... Kuviteltiin vielä silloin, että meille tulisi toinen Vilan kokoinen koira. Ratitalla on vielä hieman kasvamista ennen kuin tuo collegepuku sille sopii :D


Suurimman osan ajasta vietin mökissä ulkona olevien hyttysten takia. Pelattiin korttia ja syötiin. Syömisen jälkeen taas vähän syötiin. Sehän ei ainakaan minua haitannut yhtään! Syöminen on kivaa. Ja Jussin äidin kasaama marenkikakku oli hyväää! Nuo marenkipohjat ovat Annan Marenkileipomosta ja ovat maailman parasta marenkia, suosittelen!4 kommenttia:

 1. hyvält näyttää t.bob ;))

  VastaaPoista
 2. Onpas herkullisen näköinen kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan maailman parasta kakkua minun mielestäni! Voi, heti tuli vesi kielelle pelkästä ajatuksestakin :)

   Poista