maanantai 16. tammikuuta 2012

Uutukaiset verhot ja pussukka

Yritin kuvata uusia verhoja, mutta taaskin ehti pimeä tulla ennen kuin kerkesin saada kameraa kouraan. Edelliset Ikean verhot korvaantui uusilla Ikean verhoilla, kuullostaa lupaavalta..
Edellisethän olivat kankaasta verhoiksi ommellut superpaksut, puolipituiset ja valkoiset, joissa oli mustalla kuvioita. Kuvio on kyllä edelleenkin todella kiva, vaikka sitä olen puolisentoista vuotta katsellut. Ongelmana oli, etteivät varhot päästänyt yhtäkään valonsädettä läpitse. Ei sitten fotonin fotonia! Olohuone oli kuin pieni pimeä luola, kun ei viitsi pitää verhoja apposen ammollaankaan. Kadulta on nimittäin suora näköyhteys sisään.
Uudet verhot ostin valmisverho-osastolta, 25€/2 verhoa. Pitkät tummanharmaat, joista tulee valo hyvin lävitse. Tykkään! Ja Jussikin sanoi tykkäävänsä, jes!
Kuvassa verhot ovat todella ryppyiset, ei saa välittää!


Ompelin pikana Jussin äidin pyytämän pussukan. Sisällä mustaa kimaltelevaa puuvillakangasta ja ulkopuolella vettähylkivää sadekangasta. Aika pirtsakka!Tein aika järkyttävän löydön kirpparilta tänään: koju, jolla myytiin Ruotsin armeijan vanhoja sidetarpeita ja lääkeruiskuja. Kyllä, niitä aitoja huumeruiskun näköisiä! Ruiskujen hinta 0,25€. Onko lääkeruiskujen myyminen luvanvaraista, vai saako niitä myydä esim. kirpparilla? Itse en keksi ketään muuta ostajaa noille kuin joku huumehörhö.. HYI!

6 kommenttia:

 1. Pirtsakka pussukka! :)

  Noissa ruiskuissahan näkyy olevan neulat kiinni..? Nykään neulat ei kyllä ole tuolla tavalla ruiskuissa kiinni, meillä ainakin sairaalassa on aina ruiskut ja neulat erikseen. En kyllä usko että sellaisia saisi missään kirpparilla myydä.. Ihme juttu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruiskuissa oli tosiaan neulat kiinni. Jotenkin karmiva ajatus, kun siellä kirpparilla voi käydä esim. lapsia.. Eikö kirpparin omistaja voisi vähän tarkistaa, mitä hänen kirpputorillaan myydään..

   Poista
 2. Vai huumeruiskuja... Ruiskuja käyttävät, ihan kotioloissakin, esim. kipupotilaat. Jokainen voi käydä apteekistakin ostamassa ruiskuja eikä siinä ole mitään väärää tai arveluttavaa. Monet käyttävät ruiskuja askartelussakin.
  Ainoa mistä olen kanssasi samaa mieltä, ettei neuloja pitäisi olla ruiskuissa kiinni ja siitä että kirpparinpitäjällä kuten pöydän vuokraajalla pitäisi tarkistaa/varmistaa myytävät tuotteet. Mutta sinähän varmasti valveutuneena kiertelijänä kerroit kassalla tekemästäsi löydöstä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omien käsitysteni mukaan ihmiset, jotka tarvitsevat ruiskuja sairauden hoitoon, käyvät niitä ostamassa apteekista eikä kirppareilta. En ole perehtynyt apteekissa myytävien lääkeruiskujen hintoihin, mutta mielikuvani oli, että ne saattaisivat maksaa enemmän kuin 0,25€/kpl.. Tästä minulle tuli mieleen, että näiden KIRPPARILLA myytyjen ruiskujen asiakaskunta lienee jotkut muut kuin kenties KELAn tuke sairautensa hoitoon saavat henkilöt. En puhut lääkeruiskuista ylipäätänsä.
   En käynyt asiasta sanomassa. Ruiskut ovat olleet siellä myynnissä jo pari viikkoa, eli varmasti ovat omistajat ne nähneet.

   Poista
  2. Tekstistä sai kuvan sinun tarkoittavan kaikkia ruiskuja ja siksi särähti pahasti "korvaan" kun ensimmäisenä sanoit ruiskujen olevan huumeruiskuja. Käyttäjästä huolimatta ne on lääkeruiskuja.
   Ruiskut maksaa apteekissa n.20-25 senttiä kappale. Neuloja saa tietääkseni vain reseptin kanssa. En tiedä varmaksi kun en tarvitse.
   Ehkä kuitenkin kannattaisi mainita kirpparin pitäjälle ja vedota nimenomaan lasten turvallisuuteen. Ja miksei samalla siihen ettei huumeiden käyttäjät hoksaisi paikkaa. Tuskin monikaan kirpparin kävijä haluaa paikan muuttuvan edes hetkellisesti kyseisen ryhmän ihmisten shoppailupaikaksi... Pahimmassa tapauksessa lähistöltä alkaa löytyä käytettyjä neuloja ja siitäkös haloo nousee. Siinä vaiheessa viimeistään omaa mieltä ainakin alkaisi painaa, "olenhan jo tiennyt asiasta mutten ole tehnyt mitään". Minun mielestä nyt on kyse jokaisen ihmisen ns. lähimmäisenrakkaudesta. Toki voi olettaa kirpparin pitäjän huomanneen asian, mutta onko hänkään välttämättä ymmärtänyt asian vakavuutta.

   Kivoja kasseja olet tehnyt ;) (Ymmärsit varmaan termi pointin)

   Poista
 3. Vau miten siististi ommeltu pussukka! Miten ompelet, kun oot saanut noi vetoketjun päät molemmat tollalailla "teräviksi"? Mulla tuppaa yleensä jäämään toinen pää jotenkin mutkalle/kuopalle..

  VastaaPoista