perjantai 12. lokakuuta 2012

"Huomatkaa minut!"-liivi

Ei varmaan tullut kenellekkään kovin suurena yllärinä, että Ratita on varsin pikkuinen. Illalla pimeässä, kun ulkoillaan, en meinaa itsekkään nähdä, missä pieni menee. Näkyvyyden parantamiseksi nyysein äitin luota Elviksen vanhan heijastinliivin, mutta se olikin hieman nafti Ratitalle. En raaski ostaa heijastinliiviä kaupasta, koska itse tekemällä saa paljon hienomman (tai jos ei hienompaa niin ainakin halvemman :D). Saa myöskin päättää, mitä ominaisuuksia liiviin tulee. Ensinnäkin neonkeltainen on aivan järkyttävä väri, eli ei ainakaan sitä. Liivi voisi myöskin olla vedenpitävä ja hieman lämmittävä. Säätövaraa sen verran, että mahtuu talvella haalarin päälle. Näillä mentiin:


Tuo heijastinosuus jäi hieman kehnoksi, mutta ulkonäköhän on paljon tärkeämpää ;) Vai miten se meni?


Ratita on todella kova palelemaan, heti lämpötilan laskiessa alle 20C, alkaa pieni tärräämään vilusta. Vaikka kuinka tekisi mieli pukea koira toppaliiviin, en ihan vielä viitsi. Mitä minä sitten pukisin sille, kun on oikeasti se 20 astetta pakkasta? Minua neuvottiin "totuttamaan" Ratitaa kylmälle, joten lyhyet ulkoilut yleensä vedetään ilman vaatetusta (siis koirat vetävät. Kyllä minä pukeudun :D). Välillä oikein surettaa Ratitan puolesta, joka tekee aina asiansa välittömästi ulos päästyään. Sitten hän joutuu palelemaan, kun Vilalla menee vartti löytää sopiva köntsäpaikka..


Normaalisti tähän aikaan tekisin juuri lähtöä kohti Niinisaloa hakemaan Jussia kotiin. Tämän viikonlopun Jussi onkin guiness (ja jatkossa aina vähintään joka 4.). Taidan olla jollain tavalla läheisriippuvainen, koska minun mielestäni kiinnioloviikonloppu tuntuu aivan karseelta.. Onneksi Jussi laittoi minulle juuri viestiä, ettei hän osallistukkaan vartiointitehtäviin, koska hänellä ei ole tarvittavia varusteita. Voin siis mahdollisesti mennä vierailemaan sotkussa viikonloppuna! Jee!

EDIT. Pääsenkin jo tänään käymään moikkaamassa Jussia! TuplaJee :)

4 kommenttia:

 1. Hieno liivi. Itse ehkä taiteilisin heijastinkankaasta tuohon keskelle selkää yhden isomman norsun, niin näkyisi paremmin muttei näyttäisi tylsältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin laittaa kaikki heijastimet norsuina, mutta laiskuus voitti ja lätkäsin tuollaiset kaistaleet :D Sovittamisen jälkeen totesin ihan saman: lisää heijastinta :)

   Poista
 2. Kun kirjoittaa googleen ensin "Alicante sää" ja sitten "Pori sää", niin ymmärtää Ratitaa paremmin :D

  Alicante: +28C, puolipilvistä, tuuli P +1 m/s, kosteus 39%
  Pori: +7C, vesisadetta, tuuli P +2 m/s, kosteus 71%.

  ...pohjoistuuli ei juurikaan vilvoita Alicantessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ratita, minne olet joutunut :S Pitänee varmaan opettaa Ratita käymään kissanhiekkalaatikolla talven ajaksi :D

   Poista