tiistai 9. lokakuuta 2012

Uusi ompelutuoli ja muuta mukavaa

Lauantaina pyörähdettiin tosiaankin Ikeassa ostamassa minulle uusi ompelutuoli. Olen tähän saakka ommellut "vauvasta vaariin" TrippTrapp-tuolissa, jossa on ehkä maailman surkein ergonomia. Tuolilla istuminen ei aiheuttanut muuta kuin selkäsärkyjä ja viime aikoina se onkin toimittanut vaatepuun virkaa, joten ompelua (kuten blogista on voinut todeta) on tullut vähemmän harrastettua. Josko nyt uuden tuolin myötä innostuisin taas ompelemaan (jos saisin vielä saumurin toimimaan niin olisi oikein ihanteellista ;).
Isi lupasin kustantaa tuolin minulle synttärilahjaksi ja sain itse käydä pruuvailemassa sopivaa istuinta. Päädyin lopulta Fingal-tuoliin, joka tuntui oikein vankalta mutta on kuitenkin tarpeeksi pieni mahtuakseen ompelupöydän ääreen. Ihana Jussi kerkesi jo kootakin tuolin sunnuntai-iltana! En edes ollut huomannut, että hän oli ryhtynyt kasaamaan sitä, kun se olikin jo valmis.


Tapani mukaan nappasin tuolin lisäksi muutaman muunki tavaran mukaani.. Hamahelmiä, -alustoja, pakastepusseja, kangasta ja peitteen sohvaa varten. Ollaan pidetty sohvalla raihnaisia lakanoita (on ollut neon-vihreää, vaaleanpunaista yms), mutta ne ovat kyllä ihan karseen näköisiä. Nyt ostettiin oikein vartavasten sohvaa varten musta päiväpeitto (,jonka PITI maksaa 12€, mutta kassalla se olikin 20€....). Ja jos joku ihmettelee, miksi sohva pitää suojata, vastaus on aika ilmeinen: koirat! Välillä Vila kusaisee sille ja toisinaan taas Ratita heittää purjot siihen. Sen verran tunnen suojeluvaistoa ensimmäistä itse hankittua sohvaa kohtaan, etten pidä sitä suojaamattomana kuin jouluna ja juhannuksena.
Ratita poseeraa uudella peitteellä :)


Ikeasta ostetussa hamahelmisangossa on varmaan miljoona helmeä sadassa eri värissä (no oikei, ehkä pikkasen liiottelin..) ja tonkalla oli hintaa vain 5€! Yritin kyllä hillitä ostohimoni päivittelemällä, kuinka hamahelmet eivät ole tarkoitettu pian 19 vuotta täyttävälle. Olisin kyllä jättänyt hamat hyllyyn jos Jussi ei olisi taas tapansa mukaan ollut liian ymmärtäväinen ja kiltti eikä olisi taas muistuttanut, kuinka on tärkeää tehdä asioita joista tykkää, huolimatta siitä ovatko ne lapsellisia vai ei. Niinhän se menikin, eli hamasanko lensi ostoskassiin.
Meillä tulee ensi viikolla Jussin kanssa 2,5vuotta seurustelua täyteen ja halusin tehdä jonkun kivan kortin/lahjan (aina vain kun on mahdollisuus juhlaan niin silloin juhlitaan!). Innostuin sitten eilen illalla hamailemaan itseni ja Jussin. Oli muuten hankalaa, kun ei voinut käyttää mitään valmista mallia vaan piti suunnitella kuvio ihan itse. Liimasin silitetyn kuvion kehykseen, jota hieman tuunailin hopeisilla tarroilla. Ollaan kyllä hölmön näköisiä, mutta ajatushan se tärkein on (vai miten se meni?).
Käytin kahta eri vihreää tuossa Jussin armeijapuvussa, mutta sävyerot eivät näy kuvassa. Jouduin myös amputoimaan Jussin toisesta jalasta varpaat, jotta ukkelit mahtuisivat kehyksiin :D


Yksi kirppukin on esittelemättä: tumman liila toppi, jossa on helmikoriste. Tämä maksoi 3€ ja kunto on uuttavastaava. Toppi on kyllä hieno, toisin kuin kuva! Olin eilen niin flunssanen, että jätin menemättä kouluun. Jussin mielestä kipeänä ei saa meikata yhtään, ei edes ripsiväriä laittaa.. Jouduin siis olemaan täysin meikittä koko päivän ja näytän kuvassa ihan kuolleista nousseelta :D

1 kommentti:

  1. Aww. vähänkö söpö tuo kortti :) Koskaan ei voi olla liian vanha hama helmille! terv. hama helmiin hurahtanut ei-niin-tarhaikäinen :D

    VastaaPoista