keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kertakäyttöastioita inttiin

Armeijassa on kuulemma sellainen sääntö, että sitten kun on palvellut 180vuorokautta, on lupa tehdä ihan mitä vaan. Tai tuo taisi kylläkin olla Jussin oma tulkinta asiasta. Tuskin ihan näin on, mutta paljon "vapautuksia" saa kuitenkin: esimerkiksi pakkiruokailut voi suorittaa kertakäyttölautasilta ja muutenkin voi yleisilmeeltään olla varsin gonahtanut, ilman että asiasta kukaan huomauttaa.
Sovittiin Jussin porukoiden kanssa, että mennään yhdessä moikkaamaan Jussia sotkuun tänään ja samalla lupasin viedä Jussille viikonloppuna unohtuneet kertakäyttöastiat, eli pahvilautasia ja muovimukeja. Olin sopivasti käynyt viime viikolla Prismassa ja ostanut puoleen hintaan mitä ihanampia Muumi-lautasia ja merirosvomukeja. Kysyin piruuttani, voinko tuoda ne ja ihme kyllä Jussi vastasi, että se olisikin melko päheetä syödä Muumi-lautaselta soppaa keskellä metsää. En sitten tiedä mitä isoherrat asiasta mahtavat sanoa, joten vein Muumien ja merirosvojen lisäksi tavallisia valkoisia muovimukeja ja hillityn vihreäkuviollisia pahvilautasia.


Juotiin kaakaot ja syötiin sämpylät sotkussa, mutta siellä oli juuri alkamassa jokin infotilaisuus alokkaille. Lähdettiin siis tuota lenkkareissa kulkevaa massaa pakoon Kankaanpään Heseen siksi aikaa, kun Jussin porukat kävivät kaupassa.


GonaJussi. Olin juuri ennen kuvan ottamista kerennyt huomauttamaan, että hihan suomenlipputarra oli kiinnitetty väärinpäin.. Muistan, kuinka ensimmäisillä viikoilla Jussi kertoi ihan järkyttyneenä, että joku oli kiinnittänyt suomenlippunsa väärin päin! Ja kuinkas itselleen kävi..? :D


Minulle oli tullut Facebookissa viesti, josta löytyi video vuoden takaa. Videon alussa näkyy meidän Vila Vallaton, hieman eri kuosissa kuin nyt kylläkin. Kyllä on koira ollut räihnäinen tuolloin! Ei melkein meinaa tunnistaa samaksi, kun turkki on parantunut niin valtavasti..


1 kommentti: