tiistai 8. tammikuuta 2013

Pissa-Vila

Tästä inttileskeydestä tekisi kenties hieman siedettävämpää sellainen pieni juttu kuin koirien sisäsiisteys. Kaikki on näköjään pakko aina mennä päin mäntyä ja kyllä menee myös Vilan käytös! Koko joululoman neiti oli kuin enkeli (yksinoloa oli kyllä vähemmän, kun Jussi oli paljon kotona), eikä sisältä löytynyt kuin ehkä yksi pissa parissa viikossa. Nyt on löytynyt jo kolme tänään ja ihan just menee hermot!
Osasin kyllä odottaa, että koulusta tullessa vastassa on pissat, joten ne eivät niin ottaneet aivoon, mutta nuo kaksi jälkimmäistä! Ostin Vilalle ydinluun ja Ratitalle puristeluita, kun ajattelin ettei noin pieni jaksa edes kantaa sellaista valtavaa klönttiä. No eihän Ratitalle mikään ala-arvoinen puristeluu kelvannut, kun isosisko sai todellisen herkkukökkäreen. Lopputulos oli se, että Ratita söi sitä isoa ydinluuta ja Vila seurasi vierestä ja kulki pitkin asuntoa. Eipä kauaa mennyt, kun nousin tietokonetuolilta suoraan kusilätäkköön. Ja hetken päästä seuraavaan. Ihan pikkasen vain turhauttaa! Äärimmäisen ahdistavaa, kun tietää ettei osaa asialle mitään tehdä vaan pitää seuraavat 10 vuotta vain jaksaa siivota kolmet kuset päivässä.

Onneksi edes jokin menee putkeen, nimittäin eilinen harjoittelupaikkahässäkkä selvisi ja nyt minulle on varattuna paikka Noormarkkuun. Mahtavaa!

Haastoin itseni pieneen projektiin, kun ei tuntunut olevan oikein mitään järkevää tekemistä. Päätin ryhtyä siivoamaan Jussin vaatekaappia. Lähtötilanne oli totaalinen kaaos, joka pursui kaapista päälle mikäli erehtyi avaamaan ovet. Reilua tuntia myöhemmin näyttää jo paljon paremmalta. Olin vieläpä niin jalomielinen, että raivasin vaatehuoneestani tilaa Jussin kauluspaidoille, kun ne eivät mahtuneet kaappiin. Nyt edessä on vielä se Mission Imposible, vaatehuoneen siivous... Mitäpä jos Jussi siivoisi sen, kun minä siivosin hänen kaappinsa ;)


2 kommenttia:

  1. Mulla meni kans hermo Murun pissailuun toissailtana. Se on nyt jotenkin kummasri kans taantunut tosi paljon tässä sisäsiisteyshommassa ja lopullinen piste tuli kun se kusi aivan mun pään viereen, mun kirjalle, viltille ja lattialle yhtäaikaisesti (joo en tiedä kuinka se edes on mahdollista). Oltiin just juteltu työkaverin kanssa ja se kysyi oonko kokeillut jättää sen yöksi/yksinoloajaksi vaikka häkkiin tai vessaan tai muuhun pienempään tilaan. Musta se kuulosti aivan kamalalta mutta työkaverin eroahdistuksesta kärsivä koira kuulemma pärjää paremmin heidän suihkuhuoneessaan koska sillä ikään kuin ei ole niin paljon vahdittavaa. Ja niinhän pentujakin opetetaan sisäsiistiksi yms. Päätin sitten kokeilla ja laitoin Murun pedin, vesikupin ja pari lelua meidän suihkuhuoneeseen ja koiran perästä. Mulla oli kauheen huono koiranomistajafiilis ja heitin sille muutaman kerran namin kun se oli siellä nätisti eikä pyrkinyt pois. Kolmannella kerralla se oli jo unten mailla peiton alle käpertyneenä ja nukkui koko yön tyytyväisenä, toisin kuin emäntänsä jolla oli selkeästi enemmän totuteltavaa asiaan :D Ja nyt on pitkästä aikaa mennyt jo kohta kaks päivää pissimättä sisälle! Ihan joka kerta en tietenkään sitä oo laittanut sinne pikkuiseen tilaan kun oon lähtenyt asioille, vain sellaisina kertoina kun sille niitä vahinkoja yleensä sattuu (esim yöt). luin jostain että jos aikuinen koira tuolla tavalla taantuu sisäsiisteydessään niin kannattaa ikään kuin aloittaa koko sisäsiisteyskasvatus alusta. Toivotaan kuitenkin että Vilalle tuo on vain ohimenevää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin kokeiltiin tuota pienempään tilaan eristämistä ja lopputuloksena oli raavittu keittiön ovi sekä makkarissa useammat pissat sängyssä. Voi siis todeta, että ei toimi.. Vilallahan on myös ollut ongelmia haukkumisen kanssa ja kun kerrostalossa asutaan, se ei oikein käy, että koira haukkuu yksinään. Nuo siis hieman sulkevat ratkaisumahdollisuuksia toisiltaan pois: pienemmässä tilassa pissailu ehkä loppuisi, mutta Vila ulvoo ja isommassa taas toisin päin.. Tilanne vain on niin ÄRSYTTÄVÄ etten osaa edes kuvailla sitä sanoiksi :D

      Poista