keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Sotkuvisiitti ja Vilavalitusta

Tabletissa on vielä yksi huono puoli bloggauksen kannalta nyt, kun sain systeemin pelittämään: sillä ei pysty tallentamaan luonnoksia.. Eli en voi ottaa tabletilla kuvia ja siirtää niitä blogiin odottamaan, että myöhemmin kirjoittelen tekstin koneella. Tabletin näppis on meinaan tosi hidas ja ärsyttävä (näppistelakka on kyllä haaveissa!). Eli nyt blogissa näkyy hetken aikaa postaus, jossa on vain nuo kaksi kuvaa.. Toivottavasti kukaan ei kerkeä katsomaan sitä ennen kuin päivitän tekstinkin siihen :)

Kävin pitkästä aikaan taas sotkuilemassa. Jussilla oli vapaata vartioviikon takia poikkeuksellisesti 14-16, eli melko yksin sai kaakaonsa ja panininsa nauttia. Oli siellä muutama inttipoika, 6 poliisia, muutama skappari ja joku tosi omituinen mies, joka koko kaksi tuntia kulki pitkin sotkua ja välillä pysähtyi tuijottamaan minua suoraan silmiin.. Käskin kyllä Jussin katsoa sitä tuimasti, kun rupesi jossain kohtaa ärsyttämään, mutta Jussi ei kuulemma ole sellainen, että katsoisi muita tuimasti.. Justjoo! :D

Muistelin viime viikolla kaupassa, että Jussilla taitaa olla ollut jo pitkään sama hammasharja, joten poikkesin hampaidenhoito-osastolla. En kyennyt hillitsemään itseäni, kun näin tämän inttikuosisen hammasharjan! Mukana oli toinenkin, söpöllä sydänkuviolla varustettu harja, joten ostin meille molemmille uudet harjat. Tuo uusi Angry Birds-kalenteri on muuten kulkenut tiukasti mukanani kaikkialla muualla paitsi koulussa. En vain kehtaa ottaa tuota esiin siellä :D
Sotilaspoliisi ja dorga ne yhteen soppii ;P Hitsi, kun kuvassa ei näy kaulassani olevaa korua! Laitoin nimittäin ekaa kertaa sen Annilta saamani tähtikorun ja jopa Jussi ihasteli sitä!


  Tänään on ollut suoraan sanottuna ihan paska päivä! Aamu alkoi heti tosi hienosti, kun olin keittiössä kaatamassa mehua lasiin ja sillä aikaan Vila kusasi valtaisan lammikon selkäni taakse ja luikki pakoon. Aina ennenkin se on kestänyt odottaa ulkoiluun asti.. Tuo veti ärsytysmittarit jo ihan huippuunsa. Sitten lähdin kouluun yhden oppitunnin takia ja tajusin, että se oli turhin tunti pitkään aikaan. Alkoi siis ärsyttämään pikkasen lisää vielä. Sitten on kotiinpaluun aika ja tiedän kyllä mitä vastassani on, mutten osannut kuvitella, että tässä mittakaavassa: koko olohuone on täynnä sitä itseään. Vetelässä muodossa. Sitä oli varmaan kymmenen erillistä läjää ja sitten vielä pienenä plussana löytyi muutama sellainen "vedän takapuoltani pitkin lattiaa"-jälki. Ja lisäksi tietenkin vielä muutama kusi. Koko sotkun siivoamiseen meni melkein puoli tuntia. Tuli siis kiire lähteä viemään koiria hoitoon ja siitä sotkuun, kerkesin kuitenkin minuutilleen ajallaan Niinisaloon.

Sotkussa aloin selittämään Jussille, miten paljon Vilan käytös rassaa minua ja kuinka tuntuu siltä etten enää jaksaisi yhtään sen käytöstä. En tiedä olenko vaan jollain tavalla heikko ihminen, mutta meinasin mennä ihan palasiksi asian käsittelemisestä. Vasta, kun aloin todella puhumaan, miten ärsyttävältä ja turhauttavalta Vila nykyään tuntuu, tajusin että asia todella musertaa minua ihan valtavasti. Se epätietoisuus ja tunne ettei osaa tehdä mitään stressaa todella paljon, varsinkin kun pitäisi jaksaa jotain muutakin tehdä elämässään kuin hoitaa koiria. Jussi taisi tajuta, että nyt on meikäläisen voimat ja jakso vähän liian kovalla koetuksella, kun kotiin ajaessa tuli viesti, että voin jättää koirat Noormarkkuun hoitoon ja hän tulee sitten oikomaan niitä taas perjantaina. Kävin kuitenkin pistäytymässä Noormarkun kautta, siivosin pissan matolta ja kävin vessassa, jonka aikana vessan oveen eteen olikin ilmestynyt jo toinen pissa... 

Toisaalta tuntui tosi nololta jättää koirat hoitoon ilman varsinaista syytä, vain sen takia etten jaksa. Itse olen koirat hommannut, kyllähän minun pitäisi jaksaa sietää niiden kaikki oikutkin. Ajattelin kuitenkin, että haluan tietää, mistä tämä Vilan yhtäkkinen käytöksen muuttuminen johtuu. Johtuuko se minusta vai onko hänelle tullut esim. virtsatietulehdus, joka kuulemma lisää pissailun tarvetta (toivon jälkimmäistä! Sen voi hoitaa antibiooteilla, minä olen tässä Vilan loppuelämän..). Aion siis tentata tarkkaan, millainen Vila on nämä pari päivää. Mikäli siis pystyn, minulla on nimittäin nykyään ärsyttävä reaktio ruveta itkemään aina, kun puhunkaan Vilan eroahdistuksesta tai sisälle pissailusta..

1 kommentti:

  1. Ootko jutellu tosta pissailusta eläinlääkärille? Meillä nimittäin entinen koira rouva aikoinaan alkoi pissailemaan jatkuvasti sisälle, eläinlääkärillä todettiinkin sitten, että sillä oli pissarakontulehdus.
    Jos toi pissailu on alkanu ihan nyt ja tosiaan noin aktiivisesti, voi hyvinkin olla mahdollinen :)

    VastaaPoista