lauantai 4. helmikuuta 2012

Oikea käsi vaihtoon!

Olen aiemminkin valittanut ompelukoneeni äärimmäisen ärsyttävää käytöstä. 3-vuotiaalle vempaimelle taisi tulla uhmaikä, tai jotain. Viimeinkin sain heitettyä romun Audin takalootaan ja huristeltua ompelukoneliikkeeseen. Olin edellisenä päivänä käynyt tutustumassa valokoimaan ja iskenyt silmäni Pfaff:in Select 3.0-koneeseen. Täysin mekaaninen kone IDT:llä (kaksoissyöttö!). Koneen normaalihinta 720€, tarjouksessa 580€. Vein vanhan koneeni vaihtoon, ja maksettavaa jäi 450€!!! Sain siis romustani hyvitystä 130€.. Toivoin saavani edes 50€ :D
(LISÄYS: Tämä uusi Pfaff on siis se edellisessä postauksessa mainitsemani toinen uusi tyyppi perheessämme :D)


Takuuta tuli viisi vuotta.


Sain kaupan päälle paljon neuloja ja muita tarvikkeita. Jälleen on todettava: äiti oli oikeassa! Kolme vuotta sitten, kun olin ostamassa ekaa ompelukonetta, äiti suositteli ostamaan mekaanisen härvelin. Halusin kuitenkin kaikki maailman ompeleet ja kirjaimet sisältävän koneen.. Nyt otin neuvosta opikseni!



Lähdin tutustumaan uuteen koneeseen helppojen ompelusten kanssa. Ompelin koiran koppaan alustan ja kantohäkkiin pehmusteen. Häkin pehmusteena käytin Ikean tosi paksua tyynyä, josta otin vanua reilusti pois ja ompelin tikkauksia ympäriinsä. Jouduin myös pienentämään tyynyä häkin lattian kokoon sopivaksi. Ompelukone vain meni eikä meinannut, jopa paksun tyynyn läpi! Molemmissa tyynyissä on päällisenä Eurokankaan pehmeä karvakangas.
Pörrökankaan väri lähempänä totuutta häkkialustan kuvassa.



Huomenna mennään hakemaan koiraa kentältä ja pitää ottaa mukaan talutinta, pantaa, takkia, vesipulloa yms.. Ompelin näille oman kangaskassin, jossa ohut sadekangas vuorina.


(musta täplä on kameran linssistä, höh..)

Pari leluakin piti tehdä. Pötkylälelu hännällä ja jänöjussi. Jänikseen tein mustekynällä silmät ja värihän levisi joka paikkaan.. Ehkei koiraa se niin haittaa :)


Ollaan pari päivää mietitty päämme puhki, koiralle pitäisi nimittäin keksiä nimi! Koiralle on annettu tarhalla nimeksi Tinka, mutta jokainen voi miettiä, pidämmekö tuon nimen, kun isosiskoni on Minka.. Ei ehkä :D
Vila, Mila, Luna... Joku lyhyt ja ytimekäs. Tällä hetkellä Vila on viemässä voiton.

EDIT. Päätettiin valita tuo Vila. Netin sanakirjan mukaan se tarkoittaa venäjäksi keijua tai haltijatarta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti