perjantai 3. helmikuuta 2012

Tervetuloa uudelle perheenjäsenelle!

Meidän perhe kasvaa yhdellä. Tai oikeastaan puolikkaan verran. Sunnuntai-iltana Espanjasta matkaava lentokone laskeutuu Helsinki-Vantaa-lentokentälle ja tuo meidän vavvan Suomeen. Ollaan siis adoptoimassa koditonta koiraa Espanjasta. Olen niiin innoissani! (ja tutuille, jotka saattoivat järkyttyä aloitusta, painotus: adoptoimme koiran ;)


Ollaanhan me koiraa suunniteltu jo pitkään, mutta eilen tuli yhtäkkinen tilaisuus toteuttaa tämä suunnitelma. Meille on tulossa pieni n. 2-vuotias manetomix tyttönen (aika varmasti on kyllä puhdas maneto, sanoi koiran nähnyt vapaaehtoinen). Luonteeltaan kuulemma hieman arka, mutta valtavan suurisydäminen neiti.

(Kuva Espanjan Katukoirat ry:n sivuilta, klikkaa TÄSTÄ!)

Sen jälkeen, kun olin päässyt ensimmäisistä koirahypetyksistä yli tuli totuus päin naamaa_ eihän meillä ole mitään koiratarvikkeita! Onneksi ollaan säästetty paljon rahaa mahdollista koiraa varten ja päästiin lähtee heti kiertämään eläintarvikeliikkeitä ja ostamaan kaiken tarpeellisen (ja vähän tarpeettomankin..). Kuvapläjäys, mitä kaikkea tarttui parissa tunnissa mukaan:

Kantohäkki, lähinnä autossa matkustamista ja mahdollisia kyläilyjä varten. Juteltiin myyjän kanssa kassin koosta ja hän sanoi, että sopeutuu hyvin juurikin matkustamiseen tuon kokoiselle koiralle. 55€


Tässä on tukevat rakenteet ja lyttäämiseen menee 3sek. Kätevää!


Panta oli kinkkinen ostettava. Eihän me voida tietää minkä kokoinen kaula koiralla on.. Varaudutaan ottamalla kolme erikokoista pantaa mukaan kentälle. Punaisen kävin Elviksen garderoobista (luvan kanssa) nyysimässä, perhospannan olen ostanut joskus aikoja sitten edullisen hinnan vuoksi. Ruskea panta on suurin, ostimme sen tänään 2,5€.


Taluttimet. Ostettiin Flexi, 12€ ja kentältä hakua varten tavallinen hihna, 5€. Hankittiin myös tuollainen kapseli pantaan kiinnitettäväksi, jonne saa yhteystiedot jos koira karkaa.


Yhdestä lemmikkitarvikeliikkeestä sai Theon mantteleita etulahkeilla ja hupulla 5€!! Ostettiin pienin tarjolla ollut, kokoa L. Saattaa olla hieman liian iso, mutta ensihätään varmasti kelpaa.



Koppa oli Jussin löytö. Tämä oli kuulemma maailman ainoa koppa, joka on hänen mielestään hieno. Eihän sitä sitten voi olla ostamatta? Hintalappu oli kylläkin 40€, mutta nielimme sen, onhan koppa ihan oikeasti tosi hieno!



Kynsisakset ja toimintapallo. Valtolla on samanlainen pallo isommassa koossa ja vaikuttaa ihan kivalta virikkeeltä. Palloon syötetään nameja pienestä reiästä ja koiran tarvitsee pyöritellä namit sokkelon läpi ulos suuresta aukosta. Kumipallo maksoi 8€.


Ja herkkujahan tietenkin. Noita Yorkshire-nappuloita saatiin 4 pikkupussia kaupan päälle.


Saatiin lisäksi Elvikseltä lainaksi yksi mantteli. Nyt on vaikka mitä, eiköhän näillä päästä jo alkuun!

Olin kuvitellut koiranhankintaprosessin hieman erilaiseksi. Odotettaisiin pentuja ja käytäisiin katsomassa valitsemaamme ruipeloa. Kahdeksan viikkoisena pentu tulisi kotiimme ja pissaisi kaikki lattiat ja itkisi emoaan.
Aina ei mene niin kuin on ajatellut: Sain kolmen päivän varoitusajalla tietää, että meille muuttaa jo aikuinen koira. Parempi näin!

Meille on jo muuttanut yksi toinenkin tyyppi! Siitä lisää huomenissa ;)

4 kommenttia:

  1. Pikasilmäilyllä vaikuttaa mielenkiintoselta blogilta, taidankin ryhtyä lukijajoukon jatkoksi. :) Onnea uudesta tulevasta perheenjäsenestä! Miulla on itellä Viipurista adoptoitu koira, joten varsinkin rescuekoirat on lähellä sydäntä. Ja tosi ihana toi peti!

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea uudesta perheenjäsenestä! Itselläkin haaveissa joskus antaa rakastava koti jollekin sitä tarvitsevalle rescuekoiralle. Innolla jään odottamaan tulokkaan kotiutumis kuulumisiä :) On muuten aivan ihanan värinen tuo kevythäkki!

    VastaaPoista
  3. Onnea koirasta! Itsellä oli myös tarkoitus ottaa rescue-koira, mutta nyt meillä kuitenkin on kaksi ihan normisysteemillä ostettua koiraa. Joskus aion kyllä vielä rescue-koiran ottaa! Katsoin, että ruuat puuttuu tuosta ostoslistasta, mutta ilmeisesti tulee mukana? :P Toivottavasti lähtee hyvin käyntiin koiran kotiutuminen, jaksamista alkutaipalaalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostettiin tietenkin ruokaakin. Eläinkaupan nappuloita ja paria erilaista purkkiruokaa :)

      Poista