tiistai 21. helmikuuta 2012

Pieni Vila vain.

Kävin aamupäivällä tekemässä yhden kotisiivouksen siivousparini kanssa ja pian lähden hoitamaan lasta. Siinä välissä ompelin valmiiksi yhden mantteliprojektin manttelin. Eli töiden jälkeen töitä ja siinä välissäkin vähän töitä! Nyt on kymmenestä tilatusta manttelista kaksi valmiina! Ja kymmenestä pannasta kolme. Pikkuhiljaa etenee!


Vila oli Jussin kanssa eilen koirakouluilemassa, minähän olin sen aikaa töissä (aij, ihanko tosi?). Olivat kuulemma harjoitelleet JÄTÄ-käskyä, jota me ei saadakkaan Vilalle harjoituttaa. Vila on liian arka vielä sellaiselle.. Sain kuitenkin sähköpostissa romaanin verran ohjeita eroahdistuksen ja muidenkin käytösongelmien hoitoon. Vielä kun saisi aikaiseksi noudattaa ohjeita, kuten "koira ei saa nukkua sängyssä", "koiraa ei saa pitää sylissä" ja "koiraa ei saa huomioida turhaan". Juupajoo, senhän takia me hankittiin koira, ettei sitä tarvitse edes katsoa päin! NOT!
Saaneen korostaa niitä varten, jotka ymmärtävät väärin: meidän ei todellakaan tarvitse kokoaikaa halitella ja pusutella Vilaa. Nykyään Vila saa huomiota vain ansaittuaan sen ja huomiolla pyritään myös vahvistamaan aran neidin luottamusta ihmisiin. Huomioimattomuus vain tuottaisi suurta takapakkia esim. sisäsiisteysharjoittelussa ja nimen opettelemisessa..


Juuri valmistuineista mantteleista ei tähään hätään ole kuvia, niistä siis myöhemmin juttua. Postauksen kuvat ovat eilisiä otoksia Noormarkusta. Saatiin Vilasta kitkettyä hieman lumikammoa pois viskaamalla pari nakinpalaa hankeen. Eipä kauaa neiti empinyt, kun oli jo korviaan myöden lumessa syömässä nakkeja!

4 kommenttia:

 1. Niin kamalaa kuin se onkin, mutta tuo koiran huomiotta jättäminen toimii. Oikeasti. Meidän chihuneidillä käytin sitä, kun se yritti murkkuikäisenä alkaa pomottamaan.
  Ei sitä yleensä kauan tarvitse jatkaa ja se on vain koiran omaksi parhaaksi, vaikka se omistajasta pahalta tuntuukin.
  Tsemppiä!
  ps. suosittelen lainaamaan vaikka kirjastosta Pertti Vila(!)nderin Koirankorjauskirjan. Siinä on aiheesta enemmän.

  -Laura :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiltiin viikon verran (kuten koirakoulussa aluksi neuvottiinkin) eikä ainakaan minun mielestäni vaikuttanut mitenkään. Vila on kamalan arka ja varautunut muutenkin, tuskin se, ettei sitä huomio helpottaa.. Olisi tietenkin eri asia jos Vila yrittäisi pomottaa, mutta hän on varsin alustunut neiti :)

   Poista
 2. Tuohon yksin olemiseen se kyllä varmaan ajan kanssa auttaisi. Kun ei saa huomiota teidän ollessa kotona, se ei myöskään odota sitä teidän poissaollessa. Oletteko kokeilleet d.a.p.-haihdutinta tai -pantaa? Myös SereneUm valmisteesta saattaisi olla apua. Meillä ainakin dap:it helpotti molempien chihujen kotiutumista uuteen kotiin ja SereneUm:ista oli suuren suuri apu uutena vuotena isommalle koirallemme, joka normaalisti on hysteerinen rakettien pelkääjä. Molemmat noista tuotteista on saatavilla apteeksita ilman reseptiä. Lisäksi ainakin RoyalCaninilta on Calm-ruoka, joka myöskin edesauttaa koiran psyykkistä hyvinvointia. Sitä myyvät eläinlääkäriasemat (ainakin Satakunnan eläinlääkäri asema ja SataVet.
  (huh, tulipa siinä vinkkiä kerrakseen.. :D)
  Vila näyttää kyllä varsinaiselta sydämenvalloittajalta nappisilmineen <3

  -Laura

  VastaaPoista
 3. I don't want to live on this planet anymore. <3:lla arvaat varmaan kuka.

  VastaaPoista