lauantai 11. helmikuuta 2012

Vilan suuri ikävä

Vilalle on tullut eroahdistusta! Ei voida poistua molemmat kotoa jos neiti jää yksin. Kerrostalossa ei kehtaa haukuttaa koiraa yhtään, eli toisen on jäätävä koiran kanssa kotiin..
Tultiin eilen noormarkkuun ja matkan varrella ajateltiin kipaista kaupassa. Jätin vilan kantolaukussa hetkeksi autoon, ja kun palasimme, koira oli puoliksi laukusta ulkona! Vila siis tuhosi tämän 55e:n laukun.. Äh :(
Maanantaina meillä alkaa koirakoulu ja me mennään tarkkisryhmään, ongelmakoirien erityisryhmään. Lähinnä sen takia, ettei vila tunnista vielä nimeään eikä muutenkaan kuuntele meitä ptkääkään. Toivottavasti saataiSiin eroahdiatukseen jotain helpotusvinkkejä, muuten jää potkiaiaet väliin ja penkkareiksi pitää keksiä jokin ratkaisu..4 kommenttia:

 1. Ootko lukenut Tuore Kaimion kirjaa Pennun kasvatus? Suosittelen hankkimaan ihan oikeen omaksi, siinä tosi hyviä kasvatusvinkkejä tosi konkreettisin ohjein. Miten ootte opettanut Vilalle tuota yksin oloa? Tosiaan tuossa Kaimion kirjassa on siihenkin vaihe vaiheelta ohjeet että miten pitäisi toimia. Meilläkin on yksi koppa mennyt noin rikki, mutta kun ostettiin uusi niin se on pysynyt ehjänä. Silloin kun Milaa opetettiin kopassa olemiseen, niin se kiljui varmaan pari viikkoa suoraa kurkkua aina kun autossa matkustettiin kopassa, mutta sitten se loppui lähes seinään sen ajan jälkeen ja nykyään tyttö nukkuu aivan rauhassa kaikki autoreissut ja odottaa nätisti kopassa yksinkin. Oletteko opetelleen siten vaihe vaihein sitä yksioloa? Kannattaa panostaa siihen tosi paljon nyt pentuna, ennen kuin jättää yksin, niin sitten pääsee paljon helpommalla jatkossa. Mutta jaksamista ja kärsivällisyyttä, jos jaksatte nyt alussa panostaa niin varmasti saatte ongelman ratkaistua. Ja hyvä kun olette menossa koirakouluun ja ongelmakouluttajalle, saatte varmasti hyvä vinkkejä :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja lisäyksenä, tuo kaimion kirja sopii myös varttuneemmille koirille ei vain pennuille :) Minulta on mennyt jotenkin ohi, minkäs ikäinen Vila nyt jo onkaan?

   Poista
  2. Vila on arvioitu kaksi vuotiaaksi, mutta varmaa tietoa ei ole. Aikas leikkisä hän vielä on, eli veikkaisin, että tuo arvio on aika kohdillaan =)

   Poista
 2. Eroahistukseen ei valitettavasti oo mitään vippaskonsteja, mutta kärsivällisellä harjottelulla ja pienin(!) askelin vaan eteenpäin. Tuire Kaimio on tosiaan hyvä ja tuossa em. kirjassa hyviä juttuja. :) Suosittelen myös rekkautumaan jollekkin/joillekkin rescuefoorumeille. Niissä on paljon hyviä neuvoja ja vinkkejä eroahdistuksen selättämiseen, sekä laaja tietotaito kyseisissä (ja muissakin) ongelmissa. Rescuekoira ei välttämättä oo koskaan joutunu olemaan yksin, joten paljon ymmärrystä, kärsivällisyyttä ja halua tarvitaan, mutta kyllä se siitä lähtee onnistumaan! :)

  VastaaPoista