lauantai 7. huhtikuuta 2012

Bläh!

Otsikon Bläh-tunne johtuu liiallisesta siivoamisesta. Otettiin itseämme (ja toisiamme) niskasta kiinni ja siivottiin viisi tuntia yhteen ryöppyyn. Tehtiin vähän inventaariota kaappeihin yms. Moppasin myöskin olohuoneen lattian kolmeen kertaan. Nyt on niin puhdas lattia, että tässähän meinaa melkein liukastua!
Täällä on myöskin mini-koiratarha taas ;)


Huomatkaa Vilan unikaveri, Hali-Hilma. Maksoin tästä pehmoisesta tyynystä 5€, joka meni suoraan Porin löytökissatalon avustamiseen. Vila tykkää!


Kamalan siivoilun jälkeen mentiin äitin luokse syömään pääsiäislammaspataa. Oli HYVÄÄ ja tulihan siinä monta tuntia rupateltuakin. Kaiken jauhannan keskellä juttu karkasi äitini löytämiin vanhoihin Pori-kirjoihin. Häneltä löytyi kaksi identtistä kappaletta tätä vuonna 1960 painettua kirjaa, joka on täynnä kuvia 1950-luvun Porista! Että oli mahtavaa tunnistaa paikkoja ja ihmetellä, kuinka onkaan maisemat paikoittain muuttuneet.


Ensimmäisellä aukeamalla oli kuvia 1900-luvun alusta. Öh.. Oliko kamera muka jo keksitty? :D


Innostuttiin Jussin kanssa selailemaan paikkoja Googlen StreetViewin kanssa ja merkattiin postit-lapuilla kaikki kuvat, jotka olisivat mahdollista kuvata nykypäivänä uudelleen. Onneksi ilmakuvien lisäksi kirjassa oli paljon kuvia, jotka olivat ihan kadulta kuvattu. Aiotaan ottaa Jussin kanssa projektiksi ikuistaa nuo kuvat uudestaan ja verrata, mikä onkaan muuttunut ja mikä ei.


1 kommentti:

  1. Hienon projektin ootte keksiny :) ei niinkään tuo siivoushomma (vaikka hieno rojekti sekin!) vaan tuo kuvaushomma ;)

    VastaaPoista