maanantai 2. huhtikuuta 2012

Macarons!

Sain Nouseve Myrsky-blogista ajatuksen, josko kokeilisin tehdä macaronseja. Olen kerran maistanut näitä herkkuja ja muitaakseni olivat älyhyviä. Minullahan on aina kauheeton mestarileipuri fiilis, kun ryhdyn hommiin. Näin oli tälläkin kertaa.


Ihan jees suoritus, eikös?

Suoritus yksikössä. Tein puolitoista pellillistä näitä "kansia" ja sain tasan kaksi onnistumaan. Loput näyttivät sitten enemmän tai vähemmän tältä:


Ohje oli Pirkan ruokalehdestä. Näiden olisi siis pitänyt näyttää tälläisiltä:


Oma taikinani oli siis liian paksua ja huomasin sen liian myöhään. Jouduin myöskin tekee nokareet oikean pursottimen sijaan pakastepussilla, jossa oli reikä kulmassa. Note to self: osta kunnon pursotin!
Nämä jäivät raa'aksi sisältä, koska olivat liian paksuja kökköjä. Tein kuitenkin tuon suklaasisälmyksen ja sävelsin ihan uniikkeja Idaronseja.


Aika ällöjä, mutta Jussi jaksoi silti kehua. Kukaan muu kuin Jussi ei voi keksiä niin montaa positiivista seikkaa noista täysin epäonnistuneista kökkäreistä..

Käytiin muuten aamulla kurkkaamassa alustavat YO-pisteet. Äikän aine lähtee kyllä musertavan huonoilla pisteillä, 35/60. Sain harjoitusesseistä 45-60 ja sitten menen kirjoittamaan 35 pistettä YO-kirjoituksiin.. Ihan miten vaan :D
Lyhyt matikkani pakkasi 50 pistettä mukaansa ja lähti kohti YTL:ää. Tuohon olen todella tyytyväinen, vaikka pisteitä katsoessani tiesin, että opettaja on vetänyt yläkanttiin. Täysin varma M se nyt ainakin on, ehkäpä jopa E.

Mitäs Vila? Se syö puruluuta lattialla ja on ollut yli vuorokauden tekemättä YHTÄKÄÄN pissaa lattialle! Jes! *käy koputtamassa Jussin päätä*. Käytiin Vilan kanssa moikkaamassa Elvistä. Tänään vanhalla herralla meni ensimmäistä kertaa hermo Vilan hyperaktiiviseen leikkimiseen ja rähinäksi meni. Vila vain ei tajunnut, että hänelle ollaan jotenkin näreissään..

1 kommentti:

  1. Hehee, tosi maukkaan näköisiä ;) itse en ole koskaan kokeillut enkä varmaan edes maistanut, mutta miettinyt myös joskus että pitäisikö kokeilla :) Luulen että tulos olisi kutakuinkin samaa luokkaa kun sulla :)

    Hyvä Vila, siitä se pissijuttu lähtee! ;) Meidän Milakin välillä antaa ymmärtää, että on tajunnut jujun (kunnes see taas menee ja pissaa matolle. Eilen aamulla oli kakat pitkästä aikaa lattialla.)

    VastaaPoista