tiistai 3. huhtikuuta 2012

Nuppupeitto ja toinen erä kökkäreitä

Nyt kun on kerrankin aikaa, päätin ommella pari Nuppupeittoa. Tavoitteena olisi saada muutama peitto valmiiksi ennen kesää, eli pikkuhiljaa aina kun kerkiän ja intoa riittää. Tässä Nupulle Peitto-blogista ote, joka selventää Nuppupeiton ideaa, jos ei ole jollekkin tuttu:

"Nuppupeittoon pieni tilkkupeitto, jonka pieni lapsi, (yleensä keskonen) saa käyttöönsä osastolla.Myöhemmin peitto on ihana muisto lapselle, sairaalan osastolla vietetystä ajasta.
Kuvassa on pojallemme valitsemani nuppupeitto, joka on taitavasti tehty tilkkutyö.
Kaikenlaiset peitot ovat tervetulleita, eikä toteutuksesta kannata olla huolisaan ! Neliönmallisista blokeista tehty työkin on loistava vaihtoehto."
 
Nuppupeiton teko-ohje löytyy TÄÄLTÄ 
En ole varma onko mitään isompaa keräystä meneillään, mutta itse bongasin FB:n Ompeluelämää-ryhmästä henkilön, joka välittää näitä Helsingissä lastenkliniikan keskososastolle. Hän lupasi välittää myös nämä minun peittoset :)

 
Käytin trikootilkkuja (n. 17x17cm) ja taustalla on turkoosi fleece. Piti ostaa jokin hieman neutraalimpi väri, mutta tuo turkoosi oli vain niin ihanan pirteä, että sitä lähti pätkä EK:sta mukaani. En halunnut miettiä, mitkä värit sopivat minkäkin kanssa, vaan käytin kaikkein värikkäimmät tilkut. Tuskin väriskaalan ristiriidat siellä sairaalassa ketään haittaa.


Illan leipomuksena toinen satsi macaronseja. En antanut eilisen epäonnistumisen masentaa ja kokeilin uudestaan. Teen löllömmän taikinan ja superohuita kökköjä pellille.


Olivat vartin uunissa olon jälkeen sisältä raakoja! Toinen pellillinen vastaavasti kärtsähti. ARGH. Syytän uunia! Meidän uunissamme on lämpösäätönupista kulunut kaikki muut merkinnät paitsi 200C pois. En siis todellakaan tiedä, missä menee 150C tai 225C. Tämän lisäksi uunissamme on 5 erilaista "paisto-ohjelmaa". Muuten ihan kiva, muttei siinä vivussa ole mitään merkintöjä tallella. Ollaan kantapään kautta opittu, että yksi oikealle polttaa kaiken, mitä uuniin laitat ja kaksi oikealle ei lämpeä kunnolla. Nyt olen käyttänyt toimintoa "käännä vipua yksi vasemmalle" ja se on ehkä paras, vaikkakin kaikki jää aina raa'aksi sisältä. Uusi uuni olisi tooosi jees ja voisi melkein pyytää vuokraisäntää sellaisen hankkimaan, kun korotti meidän vuokraa 21€..


Kuinka voisi paremmin päivänsä aloittaa kuin tamppaamalla mattoja klo 8.00? Ilmeisesti ei mitenkään, kun näin sattui tänään käymään. Olin vajaat pari tuntia tekemässä siivousta heti aamutuimaan ja sen jälkeen pyörittiin yli neljä tuntia kaupungilla (ja Vila oli toivon mukaan nätisti yksin kotona..). Hoidettiin muutama asia, kuten yo-mekon korjaussovitus. Olin aikeissa ostaa ripsivärin Sokokselta, mutta onneksi IsoKarhussa ollut yli-innokas Fanletin myyjä puuttui asiaan ja rupesi kauppaamaan minulle tarjousshampoita. Kympillä sain shamppoon, hoitoaineen ja sen Lumenen ripsivärin. Ei paha! Myyjä sai myös minut puhuttua ympäri kokeilemaan jotain värjäävää hiusnaamiota, 6€.


Vila oli tosiaan reilut neljä tuntia yksin ja palatessamme ei kuulunut haukkua ja lattialla ei ollut mitään yllätyksiä, IHANAA!


1 kommentti:

  1. Nuo KC:n naamiot ovat ihan superhyviä hoitoaineita! Käytän niitä tehohoitona silloinkin, kun en edes tarvitsisi mitään sävytystä hiuksiin. Ja tuoksukin on hyvä. Paras hoitoaine mikä minulla on koskaan ollut, suosittelen. :)

    -Laura

    VastaaPoista