lauantai 18. helmikuuta 2012

Jump In!

Nythän on varsin muodikasta pukeutua ylisuureen potkupukuun. Minähän tein jo viime keväänä collegehaalarin vanhoista collegehousuista ja kankaasta. Nyt halusin haalarin, jolla oikeasti kehtaisi käydä ulkoiluttamassa koiran aamulla kerrostalon takapihalla.
Collegekankaan metsästys olikin tämä projektin haastavin osa! EK:ssa oli pakalla pinkkiä, keltaista, vaaleansinistä ja valkoista. Eli hyi, hyi, hyi ja hyi. TK-tukussa oli collegea vain paloina, eikä niitäkään tarpeeksi isoina paloina. Olisin halunnut mustan tai harmaan, mutta tyydyin tähän EK:n palalaarista löytyneeseen superpehmeeseen ja joustavaan collegeen. Tässä on harjattu sisäpinta, ihan kuin pumpulia!


Resori on TK-tukusta. Ostin sieltä myös JNY:n sinistä pilvitrikoota hupun vuoria varten, mutta tajusin onneksi ajoissa, kuinka paljon haalari näyttäisi yöpuvulta pilvitrikoolla höystettynä! Laitoin sitten mustan vuorin huppuun, mutta siniset resorit kuitenkin..


Vetoketju on ruskea, koska muita värejä ei varastoistani löytynyt. Taskut sain hyvin kohdistettua, tällä kertaa!


Kaavat ovat Suuresta Käsityölehdestä 8/2011. Ohjeissa ei kyllä mainittu missään vaiheessa hihojen kiinnittämistä! Kaavoissa luki "rypytä", muttei missään kerrottu, kuinka paljon. Tuli siis hieman vaikeuksia hihojen kanssa. Toisessa hihassa olkapään rypytykset eivät osu olkapäälle, höh! Myöskin hupun kiinnitys oli aika epämääräisesti selitetty..

Tässä vielä pari kuvaa siitä eilen ompelemastani manttelista. Edelleenkin värit ovat viturallaan, mutta aika lähellä totuutta kuitenkin ollaan. Toiveena oli hyvin näkyvä väri ja lämmin vuori. Manttelissa onkin fleece vuorina ja välissä kaksi kerrosta lämpövanua. (manttelissa ei ole tahraa oikeasti!)


9 kommenttia:

  1. teetkö noita mantteleita ihan tilauksesta ja mihin hintaan ? omalle otukselle pitäis tuollanen saada mutta ei ihan mikään helpoin ulkomuoto koiralla niin kaupan tarjonta ei kyllä sovi yhtään:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen mantteleita mittojen mukaan tilauksesta. Tällä hetkellä teen vain pienehköjä kokoja (selänpituus alle 45cm). Hinnat riippuvat manttelin koosta ja käytetyistä materiaaleista 20-30€:n välillä.

      Poista
  2. Onpa kyl kiva haalari, hyvin tehty! Ja hintaakin tuli varmaan vähemmän kuin valmiille ja aidoille OnePieceille. ;)

    Haluttais hulluna ostaa sellainen aito, mutta on ehkä turhan hintava ja ko musta niin tuntuu että kohta ne on kuitenki OUT. (tai no mitä sillon väliä kotiasun ollessa kyseessä) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haalarin kankaat maksoi 20e ja siihen pari-kolme tuntia ompelua. Tuli materiaaleilta halvaks! Aito jumpin kun maksaa yli100e :D aattelin aluks ostaa feikin jostain GT:stä mut ne leopardikuosit ei oikein iskeny!

      Poista
  3. Ihanat nuo siniset resorit :D
    Tuo on vähän samanlainen kun meitsin tekemä:
    http://inspirationbylaura.blogspot.com/2012/01/supisuomalainen-jumpin.html
    Marimekon Surrur-kirjassa on oikeesti tosi helppo ohje haalarin ompeluun. Sellanen vähän normaalista poikkeava kun ompeli ihan sen ohjeen mukaan. Siinä siis ekana ommellaan olkasaumat kiinni ja sit hihat (tää oli mulle uus juttu), sit ommeltiin hihan päästä sauma kiinni lahkeeseen asti. Jännä, mutta se toimi ihan täydellisesti, kun saumatkin meni ihan kohdilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta löytyy tuo kirja kotoa enkä yhtään tajunnut, että siellähän on haalarikaava! Metsästin nimittäin tuota SK:ta ympäri Porin kirjastoja ennen kuin löysin sen jostain peräkylän pikkukirjastosta!

      Poista
  4. Vau! Aivan mielettömän upea haalari!

    VastaaPoista
  5. Upee haalari! itekki aattelin tehä jos taidot riittää :)

    VastaaPoista