maanantai 18. helmikuuta 2013

Uusia ratsastustamineita

Päätin reilu kuukausi sitten, että rupean taas pitkästä aikaa ratsastamaan. En tietenkään heti viitsinyt marssia kauppaan ostamaan kaikkia uusia tamineita, vaan kävin muutaman kerran tunnustelemassa, ovatko nuo hevoset meikäläisen juttu laisinkaan. Kolmen kerran jälkeen olin täysin varma, että ratsastaminen on ihan mahtavaa ja aion ehdottomasti jatkaa sitä kunnes rahat loppuu tai murran itseni putoamalla. Varmistuttuani innostuksen jatkumisesta vielä ensi viikkoon, uskalsin käydä tutustumassa kauppojen hevostarvikeosastoille.

Tärkein hankinta oli uusi kypärä. Olin saanut Jussin äidiltä käyttööni hyvän kypärän, mutta siinä oli ympärysmittaa sentti liikaa. Tuo sentti riitti heilauttamaan kypärän silmilleni hevosen tehdessä äkkiliikkeen. Uusi, sopivan kokoinen kypärä oli siis ihan pakko hankkia. Porin Agrimarketista löytyi päähäni napakasti istuva potta hintaan 48€. Mielestäni tuo harmaa väri oli melko hieno ja vähän erilainen.Kypärä oli ainoa ns. pakollinen hankinta, mutta eksyin hieman katselemaan kunnollisia ratsastuhousujakin netistä. Liukkaat ja joustamattomat tuulihousut olivat vain niin surkeat ratsastamiseen.
Bongasin Agrimarketin nettisivuilta ihanat luumun/violetin väriset ratsastushousut, mutta hinta pakotti hieman himmailemaan: 53€ on liikaa pelkistä housuista, kun niitä saa käytettynä parilla kympillä. En meinannut uskoa silmiäni, kun mentiin Agrimarketin ratsastusosastolle ja sieltä löytyi ne samaiset ihkut pöksyt koossa 36 puoleen hintaan! En hetkeäkään epäillyt maksaa noista 26,5€! Ihanat ihanat ihanaat! Ja niin hyvät jalassa! Oli täysin eri meininki tänään tunnilla, kun minulla todella oli tuntuma satulaan ja jalka vain ei liukunu minne sattui.


Ja ihan sattumoisin minulla onkin jo valmiina violettimusta takki uhrattuna ratsastamiseen. Ja kenkänikin ovat violettimustat.. Ihan kuin olisin enemmänkin suunnitellut tätä kokonaisuutta.


Lisäksi Agrimarketista lähti mukaan pitkävartiset ratsastussukat sekä perinteiset näppylähanskat. Yhteensä koko kasa heppakamaa maksoi reilut 80€. Ei lainkaan paha hinta!


Ja tänään pääsin koeajamaan uudet varusteeni. Pääsin myös kokeilemaan uutta hevosta. Oli jälleen kerran mahtavaa ja opittiin tekemään pääty-ympyrä ja voltti ravaten. Hiottiin myös ravia ja minä taisin löytää uusia lihaksia persuksestani :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti