sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Vala I/13 @Niinisalo

Minulle ei riittänytkään yhdessä sotilasvalassa käyminen (eli Jussin vala elokuussa Teuvalla), vaan pitihän tuo I/13-erän valakin käydä seuraamassa.


Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, en suinkaan lähtenyt Niinisaloon saakka kuuntelemaan itse valatilaisuutta vaan menin katsomaan Jussia, joka toimi koko päivän sotilaspoliisin tehtävissä (eli ohjasi liikennettä ja valvoi yleistä järjestystä).Onneksi Sofia lähti minulle seuraksi! Olisi muuten voinut tulla ihan pikkaisen tylsää, kun vala alkoi klo 11 ja Jussi pääsi lomille 16.30. Hyvässä seurassa sain loistavasti tuon ajan kulumaan tutustuen varuskunnan rakennuksiin ja syömällä sotkussa.


Niin ja olihan Sofiasta kuvausapuakin, kun yritin muka huomaamattomasti käydä poseeraamassa muonituskeskuksen ovien edessä partioivan sotilaspoliisin vieressä. Kyllähän me hetkeksi siihen jäätiin juttelemaankin, mutta aina kun liki kulki jokin isoherra, Jussi rupesi selittämään "ulos pääsee joko tuota kautta tai sitten tätä reittiä..". Siis enhän mä tuota heijastinliiviheppua tunne, kunhan vain pysähdyin kysymään neuvoa.


Alokkaat, tai siis tuoreet tykkimiehet, pääsivät lomille klo 15. Jussin (+muiden sotilaspoliisien tietenkin) oli määrä ohjata lähtevät autot vielä pois alueelta, joten mentiin siksi aikaa Sofian kanssa sotkuun venailemaan. Käppäiltiin Kasarmitietä (eli kasarmin alueen halki menevää pitkää suoraa tietä) kohti portteja, mutta jäinkin napsasemaan pari kuvaa lomapuhuttelua kuuntelevista tykkimiehistä.


Sitten kuului "LOMALLE POISTU" ja koko yli satapäinen joukko lomille hamuavia varusmiehiä lähtivät säntäämään meitä kohti. Tuli kiirus loikata pois tieltä lumihankeen, ettei vaan jääty alle :D


Itse valahan oli jälleen kerran hieno tilaisuus ja oli mukava esitellä Sofialle paikkoja ikään kuin olisin niistä jotain tiennyt. Tuolla kulkiessani ja selittäessäni Sofialle, että "tuolla tyypillä on luutnantin natsat ja tuo on alikersantti" tajusin, että tiedän ihan liikaa armeijasta siihen nähden, etten ole itse käynyt sitä.

4 kommenttia:

 1. liikaa tunnut kyllä tietävän ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, turhan paljon kuunnellu armeijajuttuja Jussin suusta :P

   Poista
 2. Ohi on 362!!

  Ja en tiedä, olenko jotenkin mielenvikainen - kaipaan sinne takaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin itsekin varmaan mielummin itse armeijassa kuin odottelisin täällä siviilissä :D Täällä kaikki aika menee vain odotteluun, turhauttavaa!

   Poista