keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kassiahdistelija

Täällä ilmoittautuu yhden sortin kassiahdistelija! Spottasin Ikeassa ihanaa Sofia-kangasta ja minulle tuli välitön visio, kuinka teen siitä kankaasta Minkalle kassin. Tämä saattaisi hyvinkin olla sijaluvulla 30579. Minkalle menneiden kassien listalla..


Visioni oli jotain aivan muuta kuin lopullinen tuotos! En ymmärrä, miten mielessäni niin kivalta näyttänyt kassi voi toteutettuna näyttää ihan tosi kamalalta.. Tästä tuli tälläinen yli-iso ei minkään näköinen säkki, jossa on leopardikuosinen vuori, pinkki vetoketju ja säädettävä hihna.


Laitoin sivusaumaan Big Sister-koristenauhasta palasen, jotta Minka ei kehtaisi kieltäytyä karseesta aikaansaannoksestani, vaikkei sitä tahtoisikaan ;)


Sain tyrkytettyä kassin Minkalle ja toivon, ettei se tule bumerangina takaisin. Minka, sä voit vaikka laittaa sen roskapussiksi jos et halua sitä!

Käytiin tänään Vilan kanssa ihan ensimmäistä kertaa eläinlääkärissä! Varasin ajan Elviksen vakkaripaikkaan, SataVet:iin. Pääasiallinen vaiva, jota lähdettiin näyttämään oli Vilan hampaat, niissä oleva hammaskivi ja ientulehdus. Viikonloppuna kuulin kuitenkin vinkkiä, että Vilan korvissa saattaisi olla tulehdus, joten senkin pyysin sitten tarkistamaan.
Eläinlääkäri nukutti Vilan hammaskiven poistoa varten, joten pyysin samalla josko he voisivat leikata neidin aika pitkiltä näyttävät kynnet. Nukutuksessahan kynsiä voi leikata ronskilla kädellä, kun verenvuodon saa helposti tyrehdytettyä ja koira ei tunne kipua. Meidät passitettiin Jussin kanssa odotustilaan toimenpiteiden ajaksi ja koska tiesin, että Vila on osaavissa käsissä, minua jännitti enemmänkin, kuinka suuri lasku meille lyödään kouraan. Kerrankin sain yllättyä positiivisesti kustannusten suhteen: nukutus, hammaskiven poisto, korvien tarkistus, kynsien leikkaus ja antibioottipiikki ientulehdukseen; 133€, vain! Huokaus ja helpotus, ei jouduttu konkurssiin ;)

Olen muuten usein selittänyt, että Vilalla on kynsissään suonet todella pitkällä ja kynsien leikkaaminen aiheuttaa lähes poikkeuksetta verenvuotoa. Välillä kiehuttaa, kun minulle tullaan huomauttamaan koirani liian pitkistä kynsistä! Nyt minulla on jopa ammattilaisen "lausunto" asiaan: Vilalla on kynsien suonet kasvaneet niin pitkälle, että eläinlääkärikin sanoi yllättyneensä, kuinka helposti verta alkoikaan tulemaan.
Ja korvistakaan ei lopulta löytynyt mitään vikaa.

Vila oli aika ulalla koko loppupäivän nukutuksen takia:


Ikeasta kotiutui toista koiraa ajatellen uudet ruokakupit ja isompi ruokailualusta (tuossahan on oikeasti 2 tablettia vain vierekkäin ;)


8 kommenttia:

 1. Menny mäkeen! Kauhee apina ;)

  Toi on ihan sairaan hieno :D Just tollanen epävirallinen ihana iso. Ettäs tiät. Mä tarvii kato tilaa ku kannan koko (syrjäytynyttä) elämääni mukanani. Itseasiassa toi on just sellanen, että päätin jättää pingviinikassin muille kun sain ton.. :) Ja voit uskoa etten turhaan nuoleskele enkä sano näin! :D Huomasin lapun vasta tässä myöhemmin kun tutkittiin tota lähemmin, ihana :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Mut olis se ollut ihan sopiva roskapussikin tarvittaessa ;)

   Poista
 2. Joo hammaskivi on vähän ikävä samoin ientulehdus. kannattaa harjata koiran hampaita muutama kertä viikossa, se estää hammaskiven muodostumista(ja pitää hengityksen vähemmän pahan hajuiselta). Hyvä että korvat oli kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ollaanki hommattu hammasharja ja jotain tököttiä Vilan hampaidenpesuun. Nyt pitäisi vain muistaa harjata ne hampaat :D

   Poista
 3. Heippa! Olen haastanut sinut blogihaasteeseen: http://inspirationbylaura.blogspot.com/ :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kassi! Ois kelvannut tänne :P

  VastaaPoista
 5. Älä muuta sano ku vaa muistais harjata ne hampaat. sit ku ei muista joutuu menee eläinlääkärii hammaskiven postoon ja se on sit aika kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran hampaiden peseminen ei ihan vielä tule selkäytimestä, kuten omien hampaiden pesu :D Kunpa koirat söisivät noita dentastickejä, mutta kun ei kelpaa..

   Poista