maanantai 7. toukokuuta 2012

Pulma: kuvatilan loppuminen

Naamakirjan Ompeluelämää-ryhmässä nostettiin esille bloggaajia vaivaava pulma: Bloggerin kuvatila loppuu joskus. En ole koskaan tullut ajatelleeksi asiaa ja nyt kun tarkistin, tilanne on paha: 93% kuvatilasta on käytössä.. Sitten, kun tuo 7% vielä täyttyy niin loppuu kuvien lataaminen blogiin.. Vaihtoehtoina siinä kohtaa kokonaan uuden blogin perustaminen uudella google-tilillä (kauhea vaiva..) tai lisätilan ostaminen Googlelta. Jälkimmäinen ei ole mahdollista minun kohdallani, koska ostaminen vaatii luottokortin. Kuvien pienentämisurakkaan en ryhdy. En osaisi ja vaikka osaisin, en kyllä rupea yli tuhatta kuvaa pienentämään!
Näin etukäteen voin siis jo ilmoittaa, että blogini muuttaa sitten joskus, kun kuvatila täyttyy..

10 kommenttia:

 1. Kerro sit ajoissa minne, pidän blogistasi todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :)
   Ja tottakai ilmoitan asiasta erittäinkin selkeästi sitten, kun asia on ajankohtainen :)

   Poista
 2. Vanhoja kuvia voi poisaa Picasan kautta, jolloin lisää kuvatilaa vapautuu uusille kuville. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien poistaminen poistaa ne myös blogista ja sehän olisi harmi..

   Poista
 3. muttamutta. Jos lataa kuvat flickrin, photobucketin tmv. kautta, niin ei Googlen kuvatilat täyty. Klikkailujahan tuo vaatii muutaman enemmän per kuva, mutta helppoa se on. Ite käytän flickriä ja se pelittää mallikkaasti, ei moitteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa, mutten jaksanut paneutua asiaan sen enempää. Tiedätkö, poistaako nuo ohjelmat ne kuvat ajan mittaan? Tahtoisin, että kuvat säilyisivät blogissa. Olen myös kuullut, että flickrin kautta laitetut kuvat latautuvat paljon kauemmin lukijalle..

   Poista
  2. Flickr niitä ei ainakaan poista, mutta Photobucekt taitaa ne poistaa, kun niitä on tarpeeksi moneen kertaan katellut. Mutta siis flickrin kautta laitettyjen latausaika lukijoille riippuu ihan kuvan koosta..

   Poista
 4. Teet itelles toisen sähköpostin, ja annat sille osoitteelle luvan kirjoittaa tätä blogia. Näin saat taas 100% tyhjää kuvatilaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loin eilen uuden käyttäjän ja liitin sen blogin kirjoittajiin. Saa nähdä, tuleeko lisää kuvatilaa :D

   Poista
 5. En oo koskaan ymmärtänyt miksi Bloggerin kuvatilan loppuminen olisi jotenkin suuri ongelma. Varsinkin uuden blogin luominen tämän "ongelman" takia huvittaa mua suuresti. Itse lataan kaikki kuvat blogiin photobucketin kautta, ei ole mitenkään vaikeaa kun uudistuneessa bloggerissa kuvan kokoa on helppo säätää (ts. ei tarvitse koneella ensin pienentää kuvaa esim. 640 pikseliä leveäksi vaan voi laittaa ihan sen alkuperäisen). En ihan ymmärrä mitä tarkoitatte tuolla että photobucket tai muut kuvapalvelut jotenkin poistaisivat kuvia...? Koska ei ne mihinkään katoa blogista kun ne vain on siellä photobucketissa. Sieltäkin voi tosin loppua tila, mutta se vaatii tuhansia kuvia, en tiedä tarkkaa määrää koska itselläni ei ole reilun viiden vuoden käytön aikana tullut tila täyteen.

  VastaaPoista