tiistai 15. toukokuuta 2012

Vastaan mihin vain!

Viime viikolla julkaisemaani kysymyspostaukseen tuli yhteensä 9 kommenttia ja kysymyksiä iso kasa. Kiitos kaikille kysyjille! Tässä olisi vastaukseni:


Mikä on rakkain käsityö, jonka olet tehnyt?
Hmm.. Rakkain käsityöni on varmaankin ensimmäinen kotona (eli ei koulun käsityötunnilla) tekemäni kangaskassi, jonka annoin äidilleni. Rakkaan siitä tekee se, että äitini käyttää sitä yhä kauppakassinaan! Myöskin peruskoulun päättäjäisiin (ja isosiskoni ylioppilasjuhliin) ompelemani, sen aikaiseen osaamiseeni verrattuna todella suuritöinen juhlamekko on ensimmäisiä töitä, joista olin todella ylpeä.

Milloin innostuit ompelusta?
Kävin ensimmäistä kertaa koulun "rättikässätunnilla" viidennellä luokalla, kun muutimme Suomeen. Silloin käsityöt olivat mielestäni aika tylsiä, eikä keskittymiseni riittänyt niihin.. Innostuin käsitöistä vapaa-ajallani joskus 13-14-vuotiaana, kun äitini lainasi ikivanhaa Singeriään minulle. Siitä saakka olen ommellut säännöllisesti aina mitä milloinkin. Valitsin yläasteella käsityöt valinnaiseksi aiheeksi, mutta opettajamme vaihduttua siitä tuli ihan puuta. Uusi opettaja oli kovin tiukka siitä, mitä tehdään milloinkin. Kotona omassa rauhassa tein, ja teen yhäkin, todella mielelläni käsitöitä.

Oletko koskaan katunut Vilan ottamista? :)
En ole hetkeäkään katunut Vilan ottamista. Jos saisin nyt päättää otanko hieman hankalaksi osoittautuneen Vilan vai jonkun muun, kenties täydellisen koiran, valitsisin ehdottomasti Vilan! Vila sopii meille niin täydellisesti ja päivä päivältä hänestä tulee yhä mahtavampi koira.

Mitä mieltä olet isoista koirista esim tanskandoggi?
Kaikki koirat ovat ihania, ihan chihuahuasta tanskandoggiin :D En pelkää isoja koiria, mutta olen sitä mieltä, että suuren koiran omistajan velvollisuus on kouluttaa koira niin, ettei se ole vaaraksi. Kävin joskus ulkoiluttamassa rotikkaa, joka veti ihan hulluna.. Siinä oli tekemistä pysyä pystyssä!

Mikä on lempivärisi, vuodenaika, viikon päivä, vaate, tuotemerkki, kirja?

Tällä hetkellä lempivärini on turkoosi. Vuodenajoista lempparini on talvi, koska silloin ei ole ötököitä.. Perjantait on yleensä mukavia ja tietenkin viikonloppu. Tällä hetkellä lempivaatteeni on kirpparilta löytynyt sinivalkoinen raitaneule. Mitään tiettyä tuotemerkkiä en erityisesti suosi. Kirjoja luen todella harvoin, enkä siis muista mikä voisi olla lempparini :D

Mikä näistä ja miksi ompelukone, puikot, virkkuukoukku?

Ehdottomasti ompelukone! Ompeleminen on nopeaa ja monipuolista :)


Mikä on hienoin ompelutyösi?
Voi apua.. Tosi hankalan pistit! Mielestäni hienoja ompeluksiani ovat LOVE- ja MOUSTACHE-koristetyynyt, koska ne ovat yhä esillä olohuoneessamme. Myöskin muutama hame, jotka olen ommellut ovat mielestäni hienoja :)


Minkälaisen ompelutyön haluaisit toteuttaa?
Tahtoisin löytää sopivan mekkokaavan ja ommella ihanan kellohelmaisen kesämekon.. Saa nähdä tuleeko tuo koskaan toteutumaan.


Oletko harkinnut ammattia vaatetusalalta?

En ole koskaan ajatellut ompelemista ammattina. Harrastuksena nautin siitä varmasti enemmän!


Millaista hintaluokkaa oisi jos tilaisin mittatilaustyönä koiran manttelin tai haalarin? :)
Manttelit ovat koiran koosta riippuen 20-25€ (teen vain pienehköille koiruuksille). Haalareita en tee mittatilauksena :)

millai muute menee?
Mikäs tässä, ihan hyvin menee. Kiitos vaan kysymästä :D

Pidätkö kynsien lakkauksesta?
Pidän, mutten koskaan muista/ehdi lakkaamaan kynsiäni! Aina välillä tulee sellaisia parin viikon buusteja, että huollan kynsiäni jatkuvasti.

Minkä värinen teidän keittiö on?
Vaaleanruskea :)

Kuinka paljon sulla on kankaita?

Kankaita on monta pahvilaatikollista vaatehuoneessani. Kankaita minulla on ihan hirmuisesti, mutta suurin osa on sellaisia, etten keksi niille mitään käyttöä..

Oletko huumorintajuinen?

Riippuu tilanteesta.. Ilmeisesti keskivertoa huumorintajuttomampi jos isosiskoani kuuntelee. En pidä ivallisesta huumorista ja saatan siitä ottaa nokkiini, tätä ei kaikki ymmärrä.

Lempi makeinen?
Kaikki suklainen! Nam.

Miksi vastaat niin laiskasti normi postausten kommentteihin?
Siihen on kaksi syytä: usein luen kommentit kännykällä sähköpostistani ja ajattelen, että käyn sitten vastaamassa, kunhan pääsen koneelle. Useimmiten se sitten unohtuu.. Osa kommenteista ovat sellaisia, etten vain keksi mitään vastattavaa :D Tästä lähtien lupaan panostaa enemmän kommentteihin vastaamiseen!

Paljonko vietätte Jussin kanssa aikaa yhdessä normaalipäivänä?
Välillä ollaan koko päivä yhdessä, siivotaan, käydään hoitamassa asioita yms.. Toisina päivinä taas minä saatan olla aamupäivän töissä ja sitten Jussi lähtee esim. valmennuskurssille ja keretään juuri ja juuri pari sanaa vaihtamaan illalla. Riippuu siis päivästä, mutta aika paljonhan me Jussin kanssa vietetään aikaamme yhdessä, kun kerran asutaan saman katon alla. Tuohonkin tulee muutos, kun Jussi läksii armeijaan heinäkuussa..

Mistä kaupungista olet kotoisin?
Olen syntynyt Espoossa, asunut 10 vuotta Belgiassa ja sieltä muuttanut Poriin. Olen siis virallisesti kotoisin Espoosta, vaikka tunnen itseni ihan 100%:sesti porilaiseksi!

Meinaatteko asua loppuelämänne Porissa?

Hmm.. Jäädään nyt ainakin opiskelemaan tänne ja sitten saa nähdä, minne päädytään.

Mikä kamera sulla on?
Tällä hetkellä kuvaan Nikon D3100-järjestelmäkameralla.

Paljon sulla kuluu rahaa kirpputorille viikossa/kuukaudessa?

Riippuu tosi paljon viikosta/kuukaudesta. Talvella kirppareille kuluu paljon vähemmän rahaa kuin kesällä. Yleensä keväällä tulee kauhea himo ostaa kasapäin kesävaatteita kirpputorilta :D Joskus minulla saattaa mennä 20€ viikossa löytöihin ja joskus taas pari euroa. Kuukauden aikana olen kuluttanut laskujeni mukaan 40,5€ vaatteisiin ja asusteisiin ja sittenhän me myös ostettiin se 20€ maksanut radio, yhteensä siis rahaa on valunut 60,5€ kirpputorille (hui!).

Mikä susta tulee "isona"?

Hain opiskelemaan sairaanhoitajaksi SAMKiin ja DIAKiin. Toivottavasti minusta tulee ensin sairaanhoitaja ja sitten kätilö, se on minun haaveammattini.

Minkälaisia kirjoja tykkäät lukea ja top5-lempikirjalista?

Luen ihan hirveän vähän kirjoja.. Hyviä kirjoja, joita olen lukenut ovat mm. daVinci koodi, le Passage (ranskankielinen kirja) ja Twilight-kirjasarja (jep.. :D). Siitä taitaa olla jo kolme vuotta, kun olen viimeksi oikeasti lukenut kirjaa..

Sama elokuvista? :)

Katson myöskin aika harvoin leffoja. Lempileffa on Forrest Gump ja muita hyviä mielestäni ovat mm. Enkelit ja demonit sekä Kuninkaan puhe.


Kynsilakka-arvonnan suoritti onnettareni Jussi ja hän nosti numeron 4. Voittaja on siis Saara Rapo! Laitatko yhteystietosi sähköpostilla tulemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti