perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kokataan kotona perusruokaa!

Aina joskus on kiva kokeilla jotain ihan hullua, kuten esimerkiksi osallistumista Marttojen järjestämälle ruuanlaittokurssille. En tiedä, mistä ajatus oikein lähti, mutta löysin itseni noin kuukausi sitten googlettamassa sanaa "ruuanlaittokurssi". Ilmeisesti kyllästyin omaan avuttomuuteeni keittiörintamalla ja halusin edes yrittää tehdä asialle jotain. Löysin Satakunnan Marttojen nettisivuilta "Kokataan kotona perusruokaa"-kurssin ja vinkkasin asiasta heti isosiskoillekin (eli en tosiaankaan halunnut mennä kurssille yksin!). Onneksi Minka innostui ja lupautui mukaan!

Kyllä niin paljon epäilytti ja suorastaan kauhistutti ajatus Marttojen ruokakurssista, mutta loppujen lopuksi siellä olikin ihan tosi kivaa! Meitä oli vain neljä kurssilaista + opettaja, joten pääsin ihan tosi itsekkin tekemään jotain. Menu oli monipuolinen ja koostui ihan perusruuista:

-Kasvissosekeitto
-Porkkanasämpylät (nämä minä tein!)


-Tomaatti-sipulisalaatti
-Omena-Punajuuri-Jauhelihakääröt ja lihapullat (Minkan tekemät)
-Perunamuusi

 
-Marjapiirakka ja vaniljakastike

Koska meitä oli niin vähän, muidenkin touhuja oli helppo seurata: samalla kun itse vaivasin sämpylätaikinaa, sain paljon vinkkejä mm. lihapullien tekoon, ja opettajalla tuntui niitä vinkkejä löytyvän ihan valtavasti ja ihan joka lähtöön! Parissa tunnissa valmistui ihana kotiruokaillallinen, joka sitten nautittiin yhdessä höpötellen. Minä taisin hullaantua hyvästä ruuasta niin, että söin itseni niin järkyttävään ähkyyn, että luulin tosissani oksentavani ruokailun päätteeksi :D Siinä olikin sitten kiva miettiä, pitäiskö juosta vessaan vai mitä ihmettä nyt teen! Onneksi ruoka laski melko nopeasti ja paha olokin poistui.

Kurssi maksoi kympin per naama ja siihen sisältyi "Helppoa ja edullista kotiruokaa"-kirjanen, kaikki ruokien valmistamiseen tarvittavat ainekset ja välineet sekä vielä isot kasat ylijäänyttä pöperöä kotiin viemisiksi:


Ensi kuussa näytti olevan "Sikahyvää perusruokaa"-kurssi. Hyvinkin mahdollista, että ollaan taas Minkan kanssa vetämässä mahat täyteen sapuskaa ja oppimassa uutta!

PS. JEEE! Hyvä Ässät! Eilen jo 14. perättäinen voitto! Ja hyvä Lukko, meinaatte jäädä pudotuspelien ulkopuolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti