tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vihoviimeinen sotkukäynti ja rrrasittava Vila

Tänään vaihtui koulussa lusiminen sotkukäyntiin. Ja ihan tahattomasti jopa! Alunperin olin kyllä menossa aamulla kouluun, mutta kun tajusin, että pakollisen tunnin voi suorittaa vaihtoehtoisesti myös torstaina, päätin jäädä nukkumaan. Laitoin asiasta Jussille viestiä ja hän ehdottikin, että tulisi käymään Sotkussa, kun tänään on vihoviimeinen mahdollisuus minun käydä siellä ennen Jussin kotiutumista. Jussi on siis tämän viikon vartiossa ja vapaa-aika on klo 12-14, eli lähdin siinä klo 11 pintaan jälleen ajelemaan kohti Niinisaloa. Matkalla kaveri laittoi viestiä, että päivän toinen tunti, jota luulin vapaaehtoiseksi onkin pakollinen. Nyt joudun tekemään tunnilla käsitellyistä aiheista tiivistelmän.. Fuck! :D
Sotkussa kuitenkin oli jälleen todella kivaa ja sai olla suht rauhassa tuohon aikaan päivästä.


Minulla oli kamera mukana, kun ajattelin kuvata vielä viimeisen mahdollisuuden tullen Jussia sotilaspoliisin kamppeissa.Oli hihamerkkiä ja varustevyötä. Paprikasumute on kuulemma noista vyöllä roikkuvista kamoista tuhovoimaisin :SPikkuhiljaa alkaa huomata, että melko vähän on jäljellä :D


Palasin kotiin kaupan kautta ja olin ostanut koirille yllätykseksi uuden lelun ja puruluita. Ensimmäinen v*tutus tapahtui heti ovella: koko kämppä tuoksui sitruunalle ja Vilallahan oli ollut sitruunapanta kaulassa, eli neiti on haukkunut. Sitten kurkkasin olkkarin puolelle ja huomasin, että pissa-alustaksi jättämäni sanomalehti on miljoonassa osassa ympäri olkkaria... Ajattelin viedä ostokset jääkaappiin ja päästää koirat vasta sitten portin takaa moikkaamaan. Ette ikinä arvaa, mitä Vila siinä välissä päätti tehdä! Neiti pissasi SOHVALLE!

Lätäkkö oli ihan tuore ja lämmin eikä sitä siinä ollut, kun ovesta tullessa kurkkasin, eli kyseessä oli mielenosoitus siihen, etten päästänyt heitä heti vapaaksi portin takaa. Olin niin vihainen ja surullinen, mutten voinut näyttää sitä tietenkään Vilalle. Nappasin koiran niskoista keittiöön ja telkesin sinne. Sitten soitin itku kurkussa Jussille, joka neuvoi imeyttämään pissaa paperiin (ei siis tullut minulle mieleen, olin niin järkyttynyt etten osannut muuta kuin soittaa Jussille, jolla luojan kiitos on vapaa-aikaa keskellä päivää juuri tuon vartioviikon takia). Valitettavasti kusi oli kerennyt imeytymään sohvaan ja hyi mikä haju!

Epäonni sen kuin vaan jatkui, kun kurkottelin pesuainepurkkia pianon päältä. Käteni osui Sofian yo-kuvakehykseen, joka räsähti lattialle. Sitten olikin lasinsiruja ympäriinsä... Teki melkein mieli ruveta nauramaan.. En varmaan edes uskalla sanoa, että peruutin tänään vielä postilaatikkoakin päin, kun oltiin Sofian kanssa ajelemassa. Onneksi ei auto eikä laatikko hajonnut..

Vila halusi vielä jatkaa valitsemallaan erittäin rasittavalla linjalla ja päätti olla kakkaamatta koko iltaan (koirat kakkaavat aina aamuisin ja n. klo 17). Oltiin vielä klo 20 aikoihin kävelemässä, mutta ei ole neidillä ilmeisestikkään hätä... Se läjä on ihan satavarmasti aamulla odottamassa sänkyni vieressä, että astun siihen!


Onneksi päiväni sai edes jotain positiivistakin, kun käytiin Sofian kanssa Prismassa. Lähdettiin metsästämään minulle salikenkiä huomista kuntosalitutustumista varten (minä + kuntosali.... nyt on maailmankirjat sekaisin!!). Lopulta ostettiin Sofian kanssa molemmat tälläiset perus Catmandoon tossut hintaan 29,90€. Melko mahtava ylläri oli se, että äiti sponssasi nämä kengät meille! Kiitoskiitos!


Nyt pitäisi varmaankin mennä kertaamaan huomiseen lääkehoidon tenttiin... Tajusin muuten tänään, että kun aloittaa lukemaan neljä päivää ennen, ei tarvitse viimeisenä päivänä kuin kerrata vähäsen omia muistiinpanojaan! Ennen olen jättänyt lukemiset viimeiseen päivään ja viettänyt koko illan nokka kiinni kirjoissa..

6 kommenttia:

 1. mun huivi kaulas ;D postilaatikkoperuutus oli aika ääripää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uuups... Jäin kiinni! :D Postilaatikkoperuutus in my mind<3

   Poista
  2. se oliii ylilyönti :D

   Poista
 2. Me saatiin kans kasvattajalta sitruunapannat koekäyttöön ja hän sanoi, että kun koiralla on sitruunapanta kaulassa ja se on hiljaa, niin aina pitäisi muistaa kehua, että viesti menee perille. Niin en sitten tiedä kuinka tehokasta niille on yksinollessaan jättää sitruunapannat kaulaan. Se on muuten aikas tujua tavaraa mitä sieltä tulee :D vaikka onkin ihan kiva, että kämppä tuoksuu raikkaalle, niin kyllä siihen meinaa tukehtua, jos yhtään lähellä suihkahtaa sitruunamehut ilmoille :D Meiän Osku räkyttää yleensä telkkarissa näkyville eläimille, mutta nyt ei tarvi kuin vähän näyttää sitruunapantaa, niin jää haukut enää vaan murinan tasolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun olin käsittänyt, että tuo panta on hyvä juurikin yksinoloon, kun rangaistus haukkumisesta tulee automaattisesti eikä tarvitse kenenkään olla torumassa vieressä.. Ja melko tujua on kuulemma juu :D Jussi suostui koekaniiniksi ja laittoi pannan kaulalleen ja sanoi "Hau" :D Ilme oli näkemisen arvoinen!

   Poista
  2. Se on kyllä totta, että rangaistus tulee heti ja koiran pitäisi tajuta yhdistää se siihen haukkumiseen, mutta jotkut koirat voivat olla sen verran "immuuneja" sille nenää kutittavalle suihkeelle, ettei ne välttämättä osaa yhdistää, että hiljaa olemalla ei tarvitse sietää sitä rangaistusta. Sehän olis tietty täydellistä jos sitruunapanta opettais itsekseen koiran olemaan hiljaa :D Toinen kikka on kans ensin opettaa koira haukkumaan käskystä ja sitten samalla opettaa se käskystä olemaan hiljaa. En sitten tiedä auttaako se tuohon yksinolohaukkumiseen. Mutta kannattaa tosiaan opettaa koiralle sen sitruunapannan käyttö eli hiljaa olosta palkitaan :) Jos se vaikka tehoais.

   Poista