tiistai 27. maaliskuuta 2012

Mäkeen!

Takaisin Poriin ei ole Lapista menemistä jos ei ole käynyt laskettelemassa. Käytiin siis tänään laskemassa Ylläksellä mäkeä. Minulla oli lumilauta mukana, mutta sainkin vuokrata sukset. Viime vuonna olin laudalla täällä ja sain laskettua kaksi kertaa. Rinteet olivat liian jyrkkiä ja jäisiä lautailuun. Suksilla on helpompi käyttää hisseja ja laskea isoissa rinteissä.


Äkäslompolon puolella tuuli ihan järkyttävästi ja ilman laskettelulaseja en nähnyt mitään eteeni. Onneksi Ylläsjärven puolella oli tyynempää ja löydettiin tosi kiva sininen (helppo) rinne kaikkein syrjäisemmästä reunasta. Rinteestä pääsi metsäreittejä, joissa oli ihanaa koskematonta lunta reilusti yli metrin. Siellä ei haitannut, vaikka meni nurin jos vain osasi pysyä kaukana puista.


Ihmisiä ei ollut paljoa ollenkaan, hisseihin ei tarvinnut jonottaa sekuntiakaan ja rinteissä sai mennä ilman törmäämispelkoa. Paljon parempi laskettelureissu kuin viime vuonna, tällä kertaa ei (toivon mukaan) nouse kuume illalla!


Jossain kohtaa pilvet olivat niin matalalla, ettei nähnyt yhtään, missä laski. Kerran ihmeteltiinkin, miksi laskeminen oli niin vaivalloista, mutta Jussi huomasikin, ettei me oltu edes rinteessä vaan sen vieressä.. :D

Suksilla oli huippukiva laskea! Jos aikataulu antaa myöden, voisin anoa Jussia tulemaan toisenkin kerran vielä tämän viikon aikana mäkeen :)

1 kommentti:

  1. Metsässä on ehkä kaikista mukavinta laskea ainakin minusta, vaikka on siinäkin oma hommansa :))

    Täällä olis sulle juttua:
    http://sanijaviima.blogspot.com/2012/03/one-lovely-blog-award.html

    VastaaPoista