keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Ratsaille ja menoksi!

Halusin taas ratsastamaan islanninhevosilla, kun viime kerrasta jäi niin mahtava fiilis. Käytiin TÄÄLLÄ. On se vain niin ainutlaatuista ratsastaa tuolla Lapin rauhallisessa luonnossa. Tällä kertaa Jussin isä ei tullut mukaan, mutta toimi kuitenkin kuvaajana. Jussin äiti sen sijaan uskalsi lähteä kokeilemaan, miltä se hevostelu oikein tuntuikaan.
Minulla on Jussin erittäin tyylikäs trikoolakki kypärän alla. Olisihan siellä ollut kypärälakkeja lainattavana, mutta minun kypärälakkikiintiöni tuli täyteen moottorikelkkailun yhteydessä, jossa oli lakin käyttö kypärän alla pakollista. Kypärälakit minun päässäni vain näyttävät aivan järkyttäviltä..


Minä sain alleni vaalean Lysi-hevosen, joka oli hieman kovatahtoisempi kuin viime kerralla ratsastamani Neisti. Jussi pisti menemään Flosin päällä. Tällä kertaa eivät sormet tai varpaatkaan palelleet, kuten viimeksi.Osan matkasta hevoset kulki aurattua polkua ja osan askelpolkua, jossa hevosen piti katsoa, mihin laittaa kavionsa. Aina välillä hevosen kavio vajosi lumeen ja ainakin minusta tuntui, että lennän kyydistä. Onneksi sain kuitenkin pidettyä itseni poissa hangesta, toisin kuin yksi matkassamme ollut ratsastaja, joka kierähti hevosen selästä komeasti hankeen.Tällä kerralla tölttikin tuntui mukavammalta kuin viimeksi. Edellisellä kerralla hevonen halusi pistää jatkuvasti raviksi töltin sijaan..


Meille päätettiin ratsastusjärjestys: ohjaajan jälkeen Jussin äiti, sitten minä, Jussi ja ne neljä muuta, jotka olivat samassa ryhmässä. Ohjaaja oli erittäin mukava ja puhelias nainen.


Laskeutuessa hevosen päältä tuntui, ettei jalat pidä yhtään :D


Rastastelun jälkeen poikettiin ihanassa sisustusliikkeessä, joka oli matkan varrella takaisin mökille. Itse en löytänyt mitään, mutta Jussi halusi ehdottomasti ostaa patakintaan. Hetken aikaa naureskelin asialla, mutta ilmeisesti herra oli ihan tosissaan. Ei Jussia taitanut se patakinnas itsessään kiinnostaa, mutta kun se oli GANTin. Hintaa ei ollut kuin 11€, joten suotiin Jussille yksi patakinnas :D


Nyt istutaan Jussin kanssa mökissä, kun Jussin porukat ovat Vilan kanssa lenkillä: luksusta! Ajateltiin menevämme Suvi Teräsniskan keikalle tuohon lähistölle, mutta saa nähdä saanko itseni ylös sohvalta..

PS. Pakko lisätä vielä yksi kuva, kun oli niin mainio otos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti