torstai 22. maaliskuuta 2012

Muovipussista meikkipussiksi

Joskus aiemminkin kokeilemani tekniikka palasi mieleen, kun TÄTÄ blogia selailin. Kyseessä on nimittäin muovipussien sulattaminen silitysraudalla.
Tarvitsin kipeästi uutta meikkipussia, koska edellinen on niin likainen ja täynnä turhaa sälää. Minähän mielummin teen uuden kuin siivoan ja pesen edellisen, aikas ekologista eikö vain? Päätin kuitenkin hyödyntää kierrätystä uudessa pussukassa ja päälinen onkin silitetty kolmesta muovipussista. Kaikkein kivoin muovipussi pääsi päälimmäiseksi, eli tällä kertaa Seppälän kassi. Ne kaksi muuta pussia ovat tuomassa tukevuutta ja kulutuksenkestoa. Yllättävän vähän muovipussit alkoivat silittäessä kupruilemaan ja pääsin työstämään suht sileää muovilevyä.


 Tuo muovilevy tuntui tukevalta sadekankaalta ja sitä oli todella helppo ommella. Nyt meikkipussi on varmasti vettähylkivä! Sisällä on pinkki puuvillakangas ja vetoketju muistaakseni 15cm pitkä.


Huomenna on matikan YO-kirjoitukset ja mitä minä tässä illalla kertailemisen sijaan teenkään? No, silitän muovipusseja tietenkin.. Viime hetken lukemiset tuntuvat turhilta ja laskinkin piti jo viedä koululle tarkastettavaksi, eli laskeakkaan en voi. Kovin suuria paineita en matikasta ole viitsinyt ottaa, kun kyseessä on kuitenkin vain lyhyt oppimäärä. Luotan siihen, että pitkän matikan lukeneena osaan edes jotain.
Paras olisi päästä ylioppilaaksi nimittäin yo-mekkokin on jo hommattu! En ole koskaan ollut minkään asian kanssa näin aikaisin liikkeellä. Kohta on valokuvaajakin varattu ja pitopalvelun tilasin jo helmikuussa. Turhapa niitä on viime tippaan jättää, kun tietää, että se lakki sieltä tulee.
Mekon kanssa kävi sinänsä hyvä tuuri: ensimmäinen sovittamani mekko oli juuri se täydellinen, jollaista olin etsinytkin. Kaupassa oli mekosta kaksi kokoa, joista pienempi oli 38. Mekkoon joudutaan siis tekemään ronskilla kädellä kavennuksia ja vetoketjukin pitää siirtää takaa sivusaumaan, jotta saadaan kolttu pysymään päälläni. Myyjä kertoi, että hän on tuonut sitä mekkoa kaksi kappaletta Ranskasta ja kyseessä on pieni liike Porin torin kupeessa. Elän siis toivossa, ettei kukaan muu meidän koulusta käy ostamassa sitä toista kappaletta!

3 kommenttia:

  1. En oo kokeillu tehä muovipusseista mitään, mutta kuulostaa tosi mielenkiintoiselta.. tsemppiä kirjoituksiin!

    VastaaPoista
  2. hei mäki oon yrittäny joskus ommella muovia mutta huonolla menestyksellä. sen sijaan en oo kuullu ikinä muovipussien silittämisestä päälleikkäin. Vois kokeilla ;)

    VastaaPoista