tiistai 20. maaliskuuta 2012

Korkokenkiä hameen verran

Eurokankaan korkokenkäkangas on odottanut jo hetken aikaa pääsyään ompelukoneen käsittelyyn. En ole vain muistanut ostaa oikein leveää kuminauhaa, jotta takaraivossa pyörinyt hameajatus pääsi toteutukseen. Tänään pyörittiin Jussin kanssa kaupungilla (koska Vilaa pitää jättää joka päivä vähän yksin, jotta tottuu olemaan ahdistumatta, meidän pitää hillua turhan pantteina kaupungilla..) ja Jussi muistutti minua siitä kuminauhasta! Nyt tuli sitten sitäkin hommattua ja heti pääsin hameeni ompelemaan.

Ihan perus vyötärölle asettuva hamonen. Kuminauhan leveys 5cm ja käytin koko metrin kangasta tähän, nimittäin helmassa ei ole saumaa. Hame on siis kaksinkertainen, jottei siitä näkyisi läpi, kun on niin ohutta kangasta. Jussin kännykällä saa vain tummia ja huonoja kuvia, ja minun naamakin on ihan turvonnut! Oikea pallopää taas vauhdissa..
(Ja ei, minulla ei ole silmän alla mustelmaa, vaikka kuvissa siltä näyttääkin..)


Ajateltiin aamulla suorittaa Vilan kynsienleikkausoperaatio. Kaikki alkoi oikein mainosti ja kahden tassun kynnet saatiinkin nätisti leikattua. Kolmannen tassun viimeinen kynsi olikin sitten hieman erilainen: kynnen verisuoni oli ilmeisesti todella pitkällä, sillä osuin siihen epähuomiossani! Leikkasin ihan samasta kohdasta kuin muutkin kynnet ja ihan vain pikkupalasen kynnen päästä, mutta teinpä kuitenkin sen suuren virheen, joka johtaa monilla koirilla kynsienleikkausfobiaan.. Onneksi Vila ei ilmeisesti edes tajunnut, että häntä kuuluisi sattua, koska Jussikin oli enemmän paniikissa kuin neiti itse. Verta tuli kiitettävä määrä ja sitä olikin sitten Jussin valkoisella paidalla, Vilan pyyhkeessä ja minun haalarillani. Saatiin kuitenkin vuoto loppumaan ja suuntasin Pikku-Papooseen hakemaan sappisaippua. Jo kuivunut veri lähti täysin sen avulla! Ihan ihmeainetta!
Illemmalla Noormarkussa käytiin ulkoilemassa ja sisälle tultuamme Jussi huomasi verijälkiä lattiassa: Vilan kynsi oli alkanut taas vuotamaan. Onneksi tällä kertaa oli lääkäri paikalla (vaikkakin ihmislääkäri, mutta parempi sekin!) ja vuodon tyrehdyttämiseksi hän keksi oikein meinion ratkaisun: puhtaita sidelappuja ja kumihanska. Vila ei taaskaan ymmärtänyt, mitä tapahtui ja istuu edelleenkin oikein autuaasti kumihanska takajalassaan..


Osaattekos kuvitella, kuinka paljon ottaa päähän, kun löytää kirpputorilta todella kivan näköiset kengät, jotka istuvat jalkaan kuin sukat, hintaa vain 6€ ja kuntokin on siisti, mutta kassalla huomaakin, että kenkien hintalappu on kadonnut jonnekkin! Lappu oli kengissä kiinni vielä 5min ennen kuin mentiin kassalle, mutta eipä ollutkaan enää silloin, kun oli ryhtymässä maksamaan. Sinne jäivät ne minun unelmaistuvat kevätkenkäni..

4 kommenttia:

  1. Ihana hamonen! Toi kynnen liian lyhyeksi leikkaaminen ei ole mitenkää tavatonta. Vaikka meidän koirilla on valkoiset kynnet (näkee mistä asti voi leikata) kyllä vahinkoja tapahtuu. Ite suosittelen vuotavaan kynteen perunajauhoja, ellei kauhean syvältä mene, se tyrehdyttää vuodon ihan hyvin :) Onnea vielä loppuihin kirjotuksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunajauhoja.. aika mielenkiintoinen kikka. Pitää laittaa korvan taakse jos joskus sattuu sama vahinko uudistaan. Ja Vilallakin on pari valkoista kynttä, mutta niistä en kyllä näe suonta läpi..

      Poista
  2. Eiks se sillai ole, ettei se ytimeen osuminen nyt niiin kivuliasta oikeasti ole, vaan koira menee paniikkiin sen takia, että omistaja rupeaa vouhottamaan kun verta lentää ympäriinsä! :D Fobia ei tule "kivusta" vaan omistajan pelottavasta reaktiosta... :) Repatiti nyrjäytti jalkansa tänään, kivat mulle jos se ei lopeta tota nikuttamista? Koirat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensähän koira alkaa kiljumaan jos leikkaa suoneen, Vila vaa pihahti ja sit ihmetteli, mitä me oikein säädetään siinä ympärillä : D Voi rebu, toivottavasti jalka ei pahemmin mennyt :(

      Poista