sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Vilavapaailta

Ihanaa kun on isosisko, joka ottaa mielenterveyttäsi raastavan koirasi yöksi hoitoon, kun olet itse hermoromahduksen partaalla! Oli kuulemma aika hieman siedättää Vilaa erossaolemiseen ja sehän passaa minulle!
Olin lähdössä Valintatalossa käymään klo 21 ja suljettuani oven alkoi rapussa raikaamaan haukku ja vinkuna. Taisi olla Vilan ruoka-aika eikä hän hyväksynyt lainkaan ajatusta siitä, että joutuisi odottamaan. Jouduin siis kääntymään takaisin ja hakea Vilan takapenkille istumaan. Tuollaiset hetket ovat vain niin raskaita: et voi jättää koiraasi haukkumaan, muuten olet pian koditon, etkä haluaisi antaa koiran tahtoa periksi ja palata palkitsemaan huomiolla typerää eroahdistusulinaa..
Muutenkin mukava olla kerrankin kahdestaan Ratitan kanssa kotona, kun voi huomioida pientä ilman, että Vila änkee itsensä mustasukkaisena väliin.
Vilasta on tullut kyllä äärimmäisen raskas tässä viikon sisällä. Tuollainen käytöshän tuntuu oikein kunoon iskulta päin naamaa, kun Vila "oppi" jo olemaan hiljaa kotona ja osasi myöskin asioida tarpeensa ulos. Nyt kun kaikki jo saavutettu on menetetty niin se vasta tuntuukin takaiskulta!
Yksi positiivinen asia: olin töissä 3,5h, eli koirat olivat käymättä ulkona 5h jakson, eikä ollut lattialla mitään jätöksiä! JES.

Ja kyllä vain, avaudun turhautumisestani tänne, kun Jussille valittaminen ei tunnu a) reilulta häntä kohtaan b) millään tavalla hyödylliseltä.

ps. Tilasin juuri Photoboxista "hyvän mielen valokuvakollaasin", jonka laitan vaatehuoneen oveen jos se ikinäkään saapuu sieltä keskieuroopasta, jossa se painetaan. Kollaasille ei jäänyt kuin 15€ hintaa posteineen ja kokoahan sillä on joku 50x70cm. Nykyään kun olen paljon yksin kotona, on mukava, että on esillä kuvia mukavista hetkistä ja rakkaista ihmisistä. Ei tunnu yhtään niin yksinäiseltä! Ja pyrin myöskin opettamaan itseäni pitämään vaatehuoneen ovea kiinni, kun se tuppaa aina vain jäämään auki. Kollaasin ollessa ovessa, oven pitää olla kiinni, jotta kuvat näkyvät huoneeseen ;)

7 kommenttia:

 1. Meilläpäin koiran eroahdistusta alettiin hoitamaan niin, että ensin aloitellaan vain minuutilla, sitten pidennetään aikaa. Odotetaan rapussa, pihalla, missä lie.
  Sisälle ei mennä, kun koira pitää meteliä. Odotellaan jos se mahd. rauhoittuu hetkeksi. Sitten mennään. Hyvästä käytöksestä toki palkitaan.

  Ja aina kun oot lähössä jonnekkin, älä huomioi koiria esim. 5 minuuttiin ennen lähtöä. Sitten kun lähdet, menet vaan ovesta pihalle. Sama juttu kun tulet sisälle. Älä huomioi niitä sisälle tullessas mitenkään hihkumalla ja silityksillä yms yms.

  Näistä vinkeistä ei varmaan mitään hyötyä ookkaan, mutta ajattelinpa kertoa (88

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito kommentistasi! Oltiin Vilan kanssa helmikuussa koirakoulun tarkkis-ryhmässä ja siellä pureuduttiin eroahdistuksen lieventämiseen yhdessä kouluttajan kanssa. Saatiin juurikin samoja vinkkejä, jotka sinäkin tuossa annoit (ja maksettiin niistä 100e... :D). Olen noudattanut niitä parhaani mukaan, mutta tänäänkin kauppaan lähtö oli aika pikainen, päätin vain että nyt lähden enkä kerennyt pitää huomioimattomuutta. En myöskään kehtaa haukuttaa koiraa kerrostalossa, kun samassa kerroksessa asunut koira oli kerran haukkunut päivän ajan ja heti oli heidän postiluukkunsa täynnä valituskirjeitä.. Ei ole sitä koiraa sen jälkeen näkynyt eikä kuulunut.

   Poista
 2. Oletteko kokeillut jättää musiikkia päälle? Meillä toimi, ja koira kyllä tottui - oli muuten ihan vastaavaa toimintaa! Vaikka ei kerrostalossa asutakkaan, niin naapuriin kuului silti..
  Kyllä siitä vielä fiksu koira tulee! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiltiin jossain kohtaa tuota musiikkiakin, mutta ei siitä tuntunut olevan hyötyä Vilalle :/

   Poista
 3. Eroahdistus voi olla myös johtajuuspohjaista, teillä kun ei näytä toisen koiran seura auttavan. Asut niin lähellä Kokemäkeä, että neuvoisin soittamaan Pertti Vilanderille, sieltä saat varmasti toimivat neuvot käyttäytymisongelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi tosiaan pistää miettimään tuota johtajuuskysymystä.. Pistän tuon nimen korvan taakse, kiitos :)

   Poista
 4. Käy lukemassa koiraneuvola.fi-sivustoa, siellä jutellaan paljon tuosta Pevi-ideologiasta. Suosittelen kuitenkin käymään paikanpäällä, saat avun nopeasti (itsellä ongelmat poistuivat kuukaudessa).

  VastaaPoista